Chcem Vám odovzdať svoj recept na spracovanie chutnej hlivy ustricovitej, ktorý sa u nás v týchto dňoch často používa, pretože si pestujeme hlivu vo vrecku na balkóne Prajem dobrú chuť k tomuto ľahkému chutnému a zdravému jedlu.
Ingrediencie: 250g čerstvej hlivy, 1 paprika, 1/2 cibule, strúčik cesnaku, pažítka, 3 farebné korenie, soľ, citrón, tatárska omáčka prípadne dressing.
Popis prípravy: Plodnice hlivy pokrájame na drobné kocky a uvaríme v osolenej vode s citronovu šťavou. Necháme vychladnúť a pridáme nadrobno nakrájanú papriku, cibuľku, pažítku a rozotretý cesnak. (Cesnak nie je podmienkou, šalát je vynikajúci aj bez neho.) Všetko jemne dochutíme čerstvo zomletým 3 farebným korením. Nakoniec šalát spojíme tatárskou omáčkou prípadne dressingom. (Nám sa osvedčil taliansky syrovo-cesnakový dressing.)
Henrieta
Diskusia k receptu
Idem to hneď vyskúšať.
Reagovať na správu
ten salat jete samostatne alebo k niecomu?
Reagovať na správu
supeeeer!! :o)))
hliva je zdravá, funguje ako žiarič v organizme, vychytáva škodliviny a ženie ich z tela von, raz do týždňa by sa mala konzumovať, stačí aj v malých množstvách, mňam, milujem hlivičku :o))
Reagovať na správu
...uz sa pripravuje, na hrianky to mignem,
Reagovať na správu
Migol si? A iste si sa oblizoval až za ušami. Tiež často používam hlivu kvôli ozdraveniu. Chutí nám doma všetkým!
Reagovať na správu
Ťapka, migol, a bola super !
...a "lízača" mam vzdy po ruke, tiger Charlie sa o mna "stara", a usi su jeho zaluba, ked mi tam "napáli" ten lemeš drapákový , a chyti to podtlak, ide mi bubienok vyšklbnúť....
..tiez uzivam hlivu, prasok, s tlakom sa mi nieco deje, najskor spodny i nad 130, ten sa mi upravil na 80-85, a vrchny minule dobre cez 170, asi ma predsa navsteva bielokňažníka neobide...
Reagovať na správu
...plodnice boli mladucke, este podvinute, narezal som ich na tenucke platky, a cca 7 minut som ich varil (vraj "blanšírovanie" je do cca 5 minut, dlhsie casy su uz vára),cim drobnejsie kusky alebo tensie pasiky hlivy, i cibulku na "krpate" kusky...., ak je starsia, varil by som cca 12, mozno i 15 minut...
a dobru chut !
Reagovať na správu
jej, super ďakujem vyskúšam ... pekný deň
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.