Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hliva »

Hlivový šalát

Chcem Vám odovzdať svoj recept na spracovanie chutnej hlivy ustricovitej, ktorý sa u nás v týchto dňoch často používa, pretože si pestujeme hlivu vo vrecku na balkóne Prajem dobrú chuť k tomuto ľahkému chutnému a zdravému jedlu.

Ingrediencie: 250g čerstvej hlivy, 1 paprika, 1/2 cibule, strúčik cesnaku, pažítka, 3 farebné korenie, soľ, citrón, tatárska omáčka prípadne dressing.

Popis prípravy: Plodnice hlivy pokrájame na drobné kocky a uvaríme v osolenej vode s citronovu šťavou. Necháme vychladnúť a pridáme nadrobno nakrájanú papriku, cibuľku, pažítku a rozotretý cesnak. (Cesnak nie je podmienkou, šalát je vynikajúci aj bez neho.) Všetko jemne dochutíme čerstvo zomletým 3 farebným korením. Nakoniec šalát spojíme tatárskou omáčkou prípadne dressingom. (Nám sa osvedčil taliansky syrovo-cesnakový dressing.)

Henrieta

Hodnotenie:

(3 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

vrutcan 9.10.2005 00:00

Idem to hneď vyskúšať.

Reagovať na správu

portret

medulienka pokročilý 8.1.2012 19:29

pomazánka z hlivy podľa Henriety OBR 307063

Reagovať na správu

portret

superdan 1.9.2007 22:56

ten salat jete samostatne alebo k niecomu?

Reagovať na správu

portret

Miroslavko 26.10.2009 23:49

... skús rezeň, tým nič nepokazíš :D ...

Reagovať na správu

portret

medulienka pokročilý 3.9.2007 11:56

supeeeer!! :o)))
hliva je zdravá, funguje ako žiarič v organizme, vychytáva škodliviny a ženie ich z tela von, raz do týždňa by sa mala konzumovať, stačí aj v malých množstvách, mňam, milujem hlivičku :o))

Reagovať na správu

portret

virtue205 atlasár, moderátor 8.1.2012 19:43

Zuzka pekne si to napisala

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 26.10.2009 20:13

...uz sa pripravuje, na hrianky to mignem,

Reagovať na správu

portret

Ťapka 28.10.2009 19:07

Migol si? A iste si sa oblizoval až za ušami. Tiež často používam hlivu kvôli ozdraveniu. Chutí nám doma všetkým!

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 29.10.2009 09:44

Ťapka, migol, a bola super !
...a "lízača" mam vzdy po ruke, tiger Charlie sa o mna "stara", a usi su jeho zaluba, ked mi tam "napáli" ten lemeš drapákový , a chyti to podtlak, ide mi bubienok vyšklbnúť....
..tiez uzivam hlivu, prasok, s tlakom sa mi nieco deje, najskor spodny i nad 130, ten sa mi upravil na 80-85, a vrchny minule dobre cez 170, asi ma predsa navsteva bielokňažníka neobide...

Reagovať na správu

portret

voloďa 30.10.2009 10:18

Serpico, prosím Ťa ako dlho si ich varil?

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 30.10.2009 10:39

...plodnice boli mladucke, este podvinute, narezal som ich na tenucke platky, a cca 7 minut som ich varil (vraj "blanšírovanie" je do cca 5 minut, dlhsie casy su uz vára),cim drobnejsie kusky alebo tensie pasiky hlivy, i cibulku na "krpate" kusky...., ak je starsia, varil by som cca 12, mozno i 15 minut...
a dobru chut !

Reagovať na správu

portret

voloďa 30.10.2009 10:41

Vďaka...

Reagovať na správu

portret

medulienka pokročilý 8.1.2012 19:00

o chvíľu to aj u nás doma "migneme" na hrianky, foto neskôr, možno

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 8.1.2012 20:04

dnes sme ho "migli" viacerí, hold, je sezóna hlív

Reagovať na správu

portret

vladok pokročilý 6.11.2009 08:08

jej, super ďakujem vyskúšam ... pekný deň

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.