Prekladané zemiaky so sušeným lievikom
Chutné, lacné /v tomto roku pre nedostatok zemiakov možno nie/ jedlo.
Ingrediencie: 1 kg zemiakov/alebo podľa potreby/, 3 väčšie cibule, soľ, korenie/čierne, červená mletá paprika,olej,sušené lieviky asi 15-20 dkg.
Popis prípravy: Ošúpať asi 1kg surových zemiakov/alebo podľa počtu členov domácnosti/, pokrájať na kolieska, prípadne hranolky, ošúpať aspoň 3 cibule,niekoľko strúčikov cesnaku,namočiť na malú chvíľku dostatočné množstvo sušených lievikov,radšej trošku viac ako menej.
A teraz sa normálne vrství:na spodok pekáča zemiaky na ne vrstvičky cibule, lievikov a cesnaku pokrájaneho, posoliť okoreniť/jemne/, môže byť aj trochu mletej červenej papriky a opäť vrstva zemiakov, ten istý postup koľko vyjde.Olej pridať,aby neboli suché a nepripekali sa na spodku veľmi/počas pečenia sa môžu už aj premiešať. Keď sú zemiaky mäkké podávať.
Dobrú chuť.
Pavol Kolárik
(2 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.