Rizoto s kuriatkami a sušenými hríbmi
Šťavnaté rizoto na taliansky spôsob, s tou "rozvarenou" ryžou. Oplatí sa investovať do parmezánu, ktorého nie je treba veľa, prípadne ho nahradiť slovenským Vršatcom. Sladká smotana je voliteľná, je lepšie ak v rizotku je, ale je možné ju vynechať. Dobrú chuť!
Ingrediencie: 0,5 kg špeciálnej rizotovej ryže, 2 lyžice olivového oleja, 2 hrste čerstvých kuriatok, 1-2 hrste zmesi šušených hríbov (dubáky, kozáky atď), 5 dc zeleninového vývaru, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať, drvený parmezán, 1 dc sladkej smotany
Popis prípravy: V prvom hrnci si pripravíme vývar zo sušených hríbov, asi tak 1 liter. V druhom hrnci opražíme na olivovom oleji rizotovú ryžu, ktorú zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme očistené a nakrájané kuriatka a postupne dolievame vývar zo sušených hríbov (aj so sušenými hríbikmi). Ochutíme soľou a čiernym korením, ale najmä so soľou opatrne, keďže na záver pridáme ešte aromatický parmezán.
Ryžu dusíme asi 20 - 25 minút, pred dovarením vmiešame do rizota smotanu, cca 2 lyžice drveného parmezánu a čerstvý petržlen. Ochutnáme a ak je potrebné, dosolíme, dokoreníme.
Podávame jemne poprášené parmezánom.
Ľudmila Balogová
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.