Hubovo-smotanovo-kuracie cestoviny
ďalšie skvelé jedlo s lievikom trúbkovitým
Ingrediencie: hrsť sušených húb - tu kozáky, hrsť čerstvých húb (lievik trúbkovitý), 400 g kuracích pŕs (akurát dve prsia do dlane , smotana na varenie, cibuľa, cesnak, petržlenová vňať, solčanka, soľ, mleté korenie, adžiga, mletá rasca, halúzka ligurčeka lekárskeho
Popis prípravy: Hrsť sušených húb zalejeme vriacou vodou a cca 30 minút si ich nevšímame. Zatiaľ si nakrájame kuracie prsia na kocky cca 1x1 cm, cibuľku na nie príliš jemné kocky a cesnak na štvrťky (chceme aby dal jedlu jemnú príchuť, nie aby chuť hríbikov zabil
Na panvicu si dáme plátok masla (cca 1 cm z veľkého masla) a 2-3 PL olivového oleja, poriadne rozpálime a dáme smažiť kuracie prsia, jemne ich okoreníme a osolíme. Smažíme len 2-3 minútky kým sa zatiahnu, potom ich vyberieme z panvice a výpek použijeme ďalej. Pridáme kúsky cesnaku (dosť veľké, aby sme ich neskôr mohli vybrať a pretlačiť), pridáme cibuľu a teraz si začneme všímať namočené sušené huby - poriadne z nich zlejeme vodu a vysypeme ich do panvice.
Cesnak cez lis pretlačíme do panvice - medzičasom nasiakol hubami a cibuľou (ak by sme ho pretlačili hneď v úvode, jedlo by naopak natiahlo silnú chuť cesnaku a chuť húb by zanikla). Podusíme spolu cca 15 minút, keď máme pocit, že je málo tekutiny, podlejeme vodou.
Čerstvé huby si očistíme, opláchneme a nakrájame na väčšie kúsky, vysypeme do panvice, dochutíme - korením, rascou, adžigou, solčankou, soľou.. podľa chuti. Pridáme halúzku ligurčeka (domácky názov vegeta) a všetko spolu dusíme cca 5 minút. Potom vlejeme smotanu na varenie, necháme prevrieť a do vriacej hmoty vysypeme kocky kuracích pŕs a necháme prehriať - maximálne minútku. Odstavíme z ohňa a vsypeme nasekanú petržlenovú vňať.
A je to... naozaj skvelé
Eviana
(3 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.