Pilotova pochúťka
Recept vznikol v mojej kuchyni úplne spontánne. Dúfam, že aj Vám bude chutiť tak, ako pilotovi.
Ingrediencie: bravčové karé alebo iné mäso, vhodné na dusenie,
zmes čerstvých húb (dubáky, kuriatka, suchohríby, bedle), cibuľa, 1 strúčik cesnaku, tvrdý syr nakrájaný na plátky, Bambino syr, lyžica horčice, griľovacie korenie, soľ, mletá rasca, chili korenie, olej
Popis prípravy: Čerstvé mäso nakrájame na pláty tak, aby sme v strede mohli vytvoriť priestrannú kapsu,jemne ho naklepeme, osolíme, natrieme korením na grilovanie a necháme asi hodinu odležať.
Očistené a umyté huby podusíme na cibuľke,pridáme soľ a rascu, aby sa chuť húb zvýraznila.
Takto pripravenú zmes použijeme ako plnku do mäsa. Časť plnky necháme do omáčky. Uzatvoriť mäso, aby sa plnka nevyliala von pomôže tvrdý syr nakrájaný na plátky, ktorý vložíme do mäsovej kapsy. Môžeme použiť aj sparátka, ktoré pred servírovaním jedla z mäsa vyberieme. Mäso môžeme plniť aj ako závitky.
Takto pripravené mäsové kapsy prudko opečieme na oleji v kvalitnej panvici. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, malý strúčik cesnaku a zostatok hubovej zmesi. Podlejeme trochou vody a mäso necháme v nej dusiť. Podľa potreby dosolíme, kto má rád pikantné pridá máličko chili korenia.
Tesne pred dovarením zahustíme jemnú omáčku pridaním lyžice plnotučnej horčice a pol Bambino syr v črievku. Necháme prejsť varom.
Podávame s ryžou.
Dobrú chuť.
Zuzka-medulienka
(3 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.