Zapekané rezne s hubami a nivou
obrázok napovie viac ako príhovor
Ingrediencie: 8 rezňov z bravčového pliecka alebo z kuracích pŕs,500g húb / najlepšie sú kuriatka alebo hríbovité /, 3dcl šlahačkovej smotany,300 g syru niva, 1 PL hladkej múky, 5 PL olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie
Popis prípravy: Rezne naklepeme, aby boli čo najtenšie, osolíme, posypeme čiernym korením a necháme odležať aspoň 1 hodinu. Na panvicu dáme 2 PL oleja , pridáme umyté nakrájané huby a dusíme dovtedy, pokým sa neodparí všetka voda.
Potom rezne rozložíme na plech, ktorý sme predtým vymastili olejom, na mäso poukladáme udusené huby a dáme piecť do rúry asi na 20 minút pri 180 stupňoch. Smotanu vylejeme do misy, pridáme múku a poriadne vysľaháme. Vylejeme ju na rezne a vrch posypeme nahrubo nastrúhaným syrom.
Pečieme až kým smotana nechytí na krajoch plechu hnedú farbu - približne ďalších 20 minút. Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi a zeleninovou oblohou. Dobrú chuť
Iveta Vašičková
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.