Kuracie rezne s lievikom trúbkovitým
Zdá sa mi, že lievik trúbkovitý sa stáva hitom sezóny 2010. Ja ho zbieram už asi 20 rokov a vyrábam si z neho vynikajúce korenie tak, že dôkladne usušený zomeliem na jemný prášok na obyčajnom kávomlynčeku. Takto si vyrábam koreniny aj z bielohľuzovky obyčajnej, jelenky poprehýbanej a trsovky klobúčkatej (barania hlava).
Ingrediencie: Vykostené horné kuracie stehná aj s kožou, olej, soľ, korenie z lievika trúbkovitého, zemiaky, maslo, mlieko.
Popis prípravy: Vykostené kuracie stehná (počet podľa potreby alebo veľkosti hladu prítomných) plošne rozložíme a mierne naklepeme (len zo strany mäsa). Mierne posolíme a opečieme na zohriatom oleji (najprv kožou dole)kým koža nezíska zlatovú farbu. Kým sa rezne opekajú poprášime ich hornú stranu korením z lievika. Obrátime a opekáme ďalej stranu s lievikom kým mäso nezmäkne.
Zo zemiakov, masla a mlieka vyšľaháme jemnú kašu (množstvo masla a mlieka podľa chuti). Kašu na tanieri môžeme ešte zľahka poliať výpekom,v ktorom zostali aj zvyšky z lievika.
Hodí sa ako minútka, pretože celá príprava netrvá viac ako 10 - 15 minút (podľa šikovnosti kuchára). Dobrú chuť.
Jimmy
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.