Úžasný recept vymyslený mojou geniálnou maminkou. Nie je treba žiadne mäso, stačí si vychutnávať kuriatka, len tak, bez chleba.
Ingrediencie: 5 rožkov, 5 vajec, 1 cibuľa, štipka soli, vegeta, kúsky petržlenovej vňati, olej a samozrejme kuriatka - môžu byť aj vytiahnuté z mrazáku
Popis prípravy: Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji, pridáme pokrájané kuriatka a podusíme.
Do misy, v ktorej budeme pripravovať zmes, vysypeme mierne rozmočených 5 rožkov a pridáme vajíčka.
Na tento základ vysypeme kuriatka, pridáme soľ, vegetu a posekanú petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešame.
Pripravenú zmes vložíme na hlbší plech alebo na janskú misu. Pečieme v rozohriatej rúre na 180-200°C max. 45 minút.
Dobrú chuť
mistraal
Diskusia k receptu
tak toto je vazne suprakovyyyyyyy recept..........+ bylinky a cesnak......mnnam
Reagovať na správu
mm..vypada to lakavo
Reagovať na správu
mali sme ju zase, ale nestihla som odfotiť, tak rýchlo zmizla som rada, že chutí, to je predsa dôležitejšie než fotka
Reagovať na správu
recept je fajn,ale z vlastnej skúsennosti viem,ze kuriatka z mrazničky majú horkú chuť
Reagovať na správu
...a je na placi, ešte žeravé...je vynikajúce !
mistraal, odovzdaj prosim velku poklonu maminke, jednoduchá príprava, a senzačné !!!
Reagovať na správu
...mimoriadne chutilo, ba dokonca moja manzelka poznamenala, ze je "stratena" papa chutnejsia ako plnka z moroveho kurata, ano, i ja mozem potvrdit, kuriatka su senzacne, aromatickejsie, ale ani na lievik nedam dopustit, spominal sa i cesnak, ano, ale jemne, pretoze potom "prebija" vonu a chut kureniec, a tu si chcem vychutnat...
Reagovať na správu
Veru, ja by som tam nedávala ani cesnak ani koreniny. Stratila by sa mi vona kuriatok a to veru nechcem. Toho roku som ich nasla prvy krat v zivote a tak boli aj impulzom, ze som sa v auguste prihlasila na tuto stranku
Inak, uz sa tesim, kedy bude stratene kura, znovu, mnam, slinky sa mi zbehli
Reagovať na správu
Tak už mám po starosti, čo z včera donesených kuriatok!
Reagovať na správu
Nakoniec som robila tento recept podľa na tejto stránke uverejneného receptu na "hubovník" podľa Jula Satinského. Iba miesto rôznych druhov hríbov som dala kuriatka, piekla som v pekáči, vyzeralo to nádherne ako dobre upečený chlebík a chutilo ... "nebíčko v papuli" povedal by Miňo z Profesionálov.
Reagovať na správu
...ten som este neskusal, hor sa nan (jeden den sa nemusim vrhat stale na to iste (hi ! hi !)
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.