Kyslá kuriatková kapusta
Ingrediencie: 1 kg Kuriatko jedlé (najlepšie sú väčšie kusy!), 3 kg biela kapusta, soľ, bobkový list, kmín, kôpor, saturejka, 1 malé jablko, 1 dule (nie je nutné!), 1 malá surová kukurica, ½ krajec do tmava opekaného chleba.
Popis prípravy: Huby nenarežeme, ale natrháme na dlhé tenké rezance, kapustu nasekáme a zmiešame s hubami a so soľou.
Do keramickej nádoby nakladáme ako kyslú kapustu.
Na dno nádoby vložíme jablko, dule, kukuricu, kmín, bobkové listy, kôpor, saturejku a krajec opekaného chleba, zakryjeme lupou z kapusty a nasolenú zmiešanú hubovo-kapustovú zmes natlačíme do nádoby.
2-3 týždne necháme dozrievať na teplom, tmavom mieste.
Po skysnutí by sa mala konzumovať skôr ako bežná kyslá kapusta.
Na zdravie!
Pogány Zoltán (manussius)
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.