"Burger"s lievikom trúbkovitým
Aj kto nemusí Donaldského+Co.,si môže dať burgera.
Ingrediencie: 500g chudého hovädzieho/pomleté/, 80g cibuľky nadrobno, 1PL Dijonskej horčice,2 žľtka, soľ, korenie, na špicu noža mletý koriander, 80g sušený lievik alebo adekvátne množstvo čerstvého, 2PL masla, 3PL Madeiry alebo Portského.
Popis prípravy: Mäso,cibuľu/časť/,žľtka,soľ,korenie,horčicu a koriander premiesime,urobíme 4 guľky,1 hod.necháme v chlade "uzrieť".Neskôr utľapkáme na placky,necháme v oleji obojstranne upražiť.Medzičasom lieviky/namočené necháme odkvapkať,vodu nepoužijeme/nakrájame,ne masle udinstujeme zbytok cibuľky,pridáme lieviky,podusíme,podlejeme Madeirou,neskôr vývarom,dodusíme,dochutíme.
Navrstvíme na čerstvo opražené burgery,kto chce,môže do žemle s trochou šalátu.Mne to chutí s rizotom.
Máčik
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.