Ingrediencie: lievik, ocot, olivový olej, soľ, č.korenie, cibuľa
Popis prípravy: lievik trúbkovitý povaríme 10 minút, pozdĺžne prerežeme, premiešame z nadrobno pokrájanou cibulkou a zalejeme nálevom z oliv.oleja, soli, octa a korenia. Necháme odležať hodinu.
ahaihi
Diskusia k receptu
Tak toto vyskúšam,lieviky sú moje obľúbené a v kombinácii s oliv.olejom interesantné!
Reagovať na správu
Kde možno na Slovensku tieto huby nájst? Zišlo by sa zopár na "Morove kura" a k nemu tento famózny šalátik...
Reagovať na správu
Cez víkend som bol v Banskom Studenci,bolo ich-citujem Serpica-na fúriky.Asi je tento rok požehnaný aj na lieviky,mali by rásť aj v Karpatoch,Kováčovských kopcoch Považskom Inovci ...Treba mať na ne"oko",je to veľmi atypická huba.Keď nájdeš hniezdo,treba sa dobre poobzerať po okolí.
Reagovať na správu
Fakt su tento rok bohato "zarodene". Nasla som ich v juli v Hrinovej, Poltari,C.Kameni. Ked rastu tak su vsade. Najhorsie ich najst v listi.
Mna by skor zaujimalo to "Morove kura" -to je co za specialitku?
Mozes napisat recept ss? Dik
Reagovať na správu
Ja som našla veľké "hniezda" v lese nad Ružinou pri Lučenci a tiež pri Gregorovej Vieske a tiež rastú v okolí BB - Ilaš
Reagovať na správu
ja som ich našiel len tak, 100 metrov pri jazere Počúvadlo- Banská Štiavnica, na ploche asi 2x2m ich bolo asi do 100ks, rastú v trsoch, aj som sa hanbil ich pozbierať, lebo sme tam boli len na prechádzke,nemal som ani košík,len manželka-igelitku...proste húbári ako hrom ,potom sme sa zastavili v Jabloňovciach,asi 20km smerom na Levice a tam ich bolo ako nasr...asi dnes pôjdem aj s foťákom a skúsim šťastie.je zaujímavé,že aj pomerne dlhoroční hubári,keď ma videli, čo nesiem, nevedeli o lieviku takmer nič.priznám sa aj ja som ho ochutnal včera 1x ale musím priznať,od teraz je mojim obľúbeným.
Reagovať na správu
všade, treba pozerať pod stromami sú ich množstvá. Ja som na šla na Starej Myjave
Reagovať na správu
Ako pisala Bozka-bobineta- v okoli Poltara sme ich s Bozkou nasli niekolko lokalit.A zacala som ich zbierat aj ja.
Reagovať na správu
...doslo aj na salat z lievika podla "ahaihi" , aj som nazavaral, aj nasusil, aj na prach sa obratil, uchovec v ostrej kyslej-nedam nan dopustit, a lievik napodobne, uz zacinaju konce lievika cerniet, sedivie, do "matuzalena" ho zatahuje, je najvyssi cas vyskusat celu plejadu receptov lievika....a salat je vynikajuci !!! (aj Zuzkin vyskusam, velmi pozdava sa mi ! )
viem si ho predstavit i ako prilohu k nejakemu speci mäsku ?!
Reagovať na správu
Pravda Ti prichodí Serpico! Zuzke ďakujem za recept na šalát so zemiakmi. Skúšam teraz kadečo s lievikom, keď sa toľko "urodilo"! Zbieram ho už veľa rokov ako super hubu, ale toho roku je ho naozaj žatva.
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.