Beatkina hubová polievka
V čase keď ešte mnoho čerstvých húb v lesoch nerastie, posielam Vám recept na vynikajúcu polievku z po celý rok dostupných šampiónov. Recept mám od svojej kamarátky, ktorá nám polievočku vždy varila na 'silvestrovskej' chate.
Ingrediencie: 205g šampiňónov, asi 5 stredne veľkých zemiakov, 1liter mlieka, 1šlahačková smotana, 2 lyžice hladkej múky, olej, soľ, cukor, bobkový list
Popis prípravy: Šampiňóny očistíme, umyjeme a pokrájame na plátky. Do hrnca dáme očistené zemiaky pokrájané na kocky, zalejeme vodou, pridáme soľ, bobkový list a varíme. Keď sú zemiaky do polovice uvarené pridáme šampióny a ešte približne 15 minút varíme. Keď už sú zemiaky mäkké, polievku zahustíme zásmažkou pripravenou z oleja a múky, pridáme mlieko, smotanu a dochutíme jednou lyžicou cukru. Polievku necháme zovrieť a môžme podávať. Dobrú chuť.
Henrieta
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.