Všetkým milovníkom kuchyne zasielam recept, ktorý sa mi podaril včera večer úplnou náhodou, keď som improvizoval v kuchyni.
Ingrediencie: olej, cibuľa, kuracie mäso, mletá paprika, soľ a klobúčiky smrčkovca, alebo smrčkov, mleté čierne korenie
Popis prípravy: Do hrnca dáme olej a po zahriatí pridáme nadrobno pokrájanú jednu cibuľu. Keď sa zapení, pridáme na kocky nakrájané kuracie mäso, soľ a mletú papriku. Všetko dôkladne pomiešame a mäso orestujeme. Potom pridáme na koliečka nakrájané a posolené klobúčiky smrčkovcov, alebo smrčkov. Pridáme mleté korenie podľa chuti. Dusíme na slabšom ohni 30 minút. Jedlo je hotové a ako príloha je najlepšia varená ryža, ale dobré sú aj zemiaky, alebo knedla. Ryža môže byť rôzne dochutená, ale jedlo je aj tak výraznej chuti.
Prajem Vám dobrú chuť!
Ing. Vladimír Kuderavý - TATANKA
Diskusia k receptu
...pekne vyzera !!! ....prerod ???
Reagovať na správu
Pridal som obrázok toho istého jedla, ale nie so smrčkovcami, ale
s kuriatkami lievikovitými, ktoré sú úžasné a u nás ich málo kto zbiera.
Zato v škandinávii je to huba No.1!!!
Reagovať na správu
...pekne a chutne vyzera !!! prerod ?
Reagovať na správu
Tak sa mi to vtedy nepodarilo,ale mal som šťastie a našiel som viac smrčkov a putovali do mrazáku.Urobil som to presne podľa Tvojho receptu a je to naozaj vynikajúce a tá vôňa.Už sa teším na dnešný obed.Odporúčam všetkým...Dobrú chuť a autorovi receptu 5 hviezdičiek,za jednoduchosť a chuť
Reagovať na správu
Veď práve, že ryža mǒže byť aj komplikovanejšia,
Ale toto jedlo je najlepšie jednoduché ako si práve vystihol.
Dobre je veľa šťavy a mǒže sa to všetko pomiešať s ryžou
ako rizoto.
Reagovať na správu
Dnes som robil tento recept s konským mäsom, ktoré sa dusilo dlho, ale stálo to za to.
Samozrejme s mrazenými smrčkovcami a dal som tam trošku viac mletej papriky.
Aj deckám veľmi chutilo. Foto zavesím čoskoro.
Reagovať na správu
A úplne najlepšie mäsko na toto jedlo
sú vykostené kuracie stehná bez kože.
Až ušami mi to išlo, taký pôžitok.
A super je použiť aj kuriatka lievikovité.
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.