Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Hubová polievka s mrvanicou

Jedna s možností, ako sa dá pripraviť polievka s hríbovitých, ale aj ostatných húb.

Ingrediencie: voda, soľ, huby, zelerová a petržlenová vňať, mrvanica, olej, múka, mletá paprika.

Popis prípravy: Do hrnca dáme vodu, osolíme, pridáme pokrájané huby a celú pokiaľ možno zelerovú a petržlenovú vňať ( v núdzi aj korene). Varíme tak preistotu 30 minút. Pridáme mrvaničku ( postrúhané cesto vajce, hrubá múka a soľ) a varíme do mäkka. Pridáme paprikovú zásmažku (olej zahustený múkou a červenou paprikou). a zavaríme. Polievka je pripravená na konzumáciu.

TATANKA - Ing. Vladimír Kuderavý

Hodnotenie:

(4 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

Tatanka - Yotanka pokročilý 29.10.2012 20:41

Na druhom obrázku je polievka z plamienky zimnej a čírovníce májovej.

Reagovať na správu

portret

matvej 27.3.2013 10:14

Robíme podobnú polievočku, ale manželka dáva hrubšie guličky z cesta a celý balík koreňovej zeleniny s vňaťou. Robievame 7 litrový hrniec a ešte nikdy neostala. Hríbov dávam tak 1,5 kg zmrazených a dobré dve hrste sušených.Je to vynikajúca papanica.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Sioux Sediaci Býk (Tatanka - Yotanka)


Sioux Sediaci Býk (Tatanka - Yotanka)