Hubová polievka s mrvanicou
Jedna s možností, ako sa dá pripraviť polievka s hríbovitých, ale aj ostatných húb.
Ingrediencie: voda, soľ, huby, zelerová a petržlenová vňať, mrvanica, olej, múka, mletá paprika.
Popis prípravy: Do hrnca dáme vodu, osolíme, pridáme pokrájané huby a celú pokiaľ možno zelerovú a petržlenovú vňať ( v núdzi aj korene). Varíme tak preistotu 30 minút. Pridáme mrvaničku ( postrúhané cesto vajce, hrubá múka a soľ) a varíme do mäkka. Pridáme paprikovú zásmažku (olej zahustený múkou a červenou paprikou). a zavaríme. Polievka je pripravená na konzumáciu.
TATANKA - Ing. Vladimír Kuderavý
(4 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.