Polievka z „baranej hlavy“ (trúdnika klobúčkatého)
Výnimočnosť tejto huby potvrdzuje i skutočnosť, že miesta sa, ako obvykle býva zvykom, nededia, ale "place" otec synovi predáva !
Ingrediencie: uvedené v popise
Popis prípravy: Oddelené a očistené klobúčiky dáme variť do vody v pomere 1:5. Pridáme soľ, korenie a vegetu. Necháme asi 15 minút povariť na miernom ohni a pridáme zeleninu, hlavne mrkvu a petržlen (mierne viac bielej koreňovej zeleniny ako mrkvy). Varíme, pokiaľ nie je zelenina mäkká.
(olej, maslo 1:1, popražiť cibuľku do sklovita, pridať červenú papriku. Zaliať vodou. Dať trúdnik (podorgombu) variť. Ak je tak stredne uvarený ,pridať- mrkvu, zeler, petržlen na krúžky narezané, aj petržlenovú vňať –dôležitá ! Ochutiť- iba mleté čierne korenie, vegeta, vitana klasik, soľ. Nie veľa, aby neprebilo chuť tejto výnimočnej huby. Povariť a N.One, a samozrejme rezance. ... takto pripravuje Vlado Macík)
Kunca Vladimír
(5 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.