Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Kučierka / Trúdnik klobúčkatý »

Polievka z „baranej hlavy“ (trúdnika klobúčkatého)

Výnimočnosť tejto huby potvrdzuje i skutočnosť, že miesta sa, ako obvykle býva zvykom, nededia, ale "place" otec synovi predáva !

Ingrediencie: uvedené v popise

Popis prípravy: Oddelené a očistené klobúčiky dáme variť do vody v pomere 1:5. Pridáme soľ, korenie a vegetu. Necháme asi 15 minút povariť na miernom ohni a pridáme zeleninu, hlavne mrkvu a petržlen (mierne viac bielej koreňovej zeleniny ako mrkvy). Varíme, pokiaľ nie je zelenina mäkká.

(olej, maslo 1:1, popražiť cibuľku do sklovita, pridať červenú papriku. Zaliať vodou. Dať trúdnik (podorgombu) variť. Ak je tak stredne uvarený ,pridať- mrkvu, zeler, petržlen na krúžky narezané, aj petržlenovú vňať –dôležitá ! Ochutiť- iba mleté čierne korenie, vegeta, vitana klasik, soľ. Nie veľa, aby neprebilo chuť tejto výnimočnej huby. Povariť a N.One, a samozrejme rezance. ... takto pripravuje Vlado Macík)

Kunca Vladimír

Hodnotenie:

(5 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

voloďa 15.4.2010 08:30

Mňam, už sa teším keď začnú rásť! Mám otázku, ale tú dám do diskusie!

Reagovať na správu

portret

vladino 25.4.2010 18:08

Aj ja mám ešte v mrazničke odložené, aby som pravidelne vychutnával polievočku

Reagovať na správu

portret

Plashack 24.6.2012 08:50

Asi tak pripravujeme aj u nás v Strážskom, len tam nedávame vegetu lebo je tam čerstva zelenina a tie konzervanty môžu narušiť prirodzenu chuť.Aj z mrkvov opatrne aby polievka nezosladla. A ako cestovinu domáce "ľečki" /fliačky/, ale myslím že zlá polievka z Baranej hlavy sa uvariť nedá.
K obrázku : pekne naaranžované ako v reštauracií len mi tam chýbaju mastné oka podfarbene č. paprikou a zelená petržlenová vňať.

Reagovať na správu

portret

gabriell 30.11.2016 13:40

Pridaj miesto vegety dobrotku, tá obsahuje iba klasickú soľ bez glutamánov a s vysokým obsahom zeleniny.

Reagovať na správu

portret

saky1 8.7.2020 07:26

Jedna z najobľúbenejších polievok u nás. Len miesta kde rastú viem málo.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Vladimír Beňadik (serpico) (serpico)