Dobré,rychlé a hlavně levné.
Ingrediencie: Hrst ucha jidášova, 1čajová lžička Vegety, 3 lžíce másla, 1 cibule, drcený kmín, pepř, sůl, 125g brynzy, 1vejce.
Popis prípravy: Houby dusit v malém množství vody s Vegetou asi 20min. až se voda vypaří. Na pánvi rozpustit máslo, přidat jemně nakrájenou cibuli, krátce orestovat a přidat drobně krájené podušené houby, drcený kmín, trochu soli, brynzu a vejce. Za stálého míchání usmažit vláčnou pomazánku. Teplou namazat na chleba, ozdobit pažitkou.
Marie Novotná
Diskusia k receptu
dakujeme pani "bobrovej" za super inspiraciu
Reagovať na správu
Tak toto vyskúšam.Možno sa dá nahovoriť na uchovca aj moja manželka v tomto podaní.
Reagovať na správu
Tú cibuľu je potrebné dať na panvicu prvú, a až potom restovat na ošmahnutej huby, bude chutnejšie. Pridal by som aj cesnak a trošku lahôtkovej papriky. Takže povarené huby na cibuľu, nie naopak, tak je to správne.
Reagovať na správu
Recept:Na pánvi rozpustit máslo, přidat jemně nakrájenou cibuli, krátce orestovat a přidat drobně krájené podušené houby...
Je to tam tak popsáno.
Reagovať na správu
Nie, asi som to veľmi skrátil. Chcel som len naznačiť, že najprv cibuľu opražiť, a keď už vonia, potom pridávať tie obarené huby. Moja starká huby nikdy nepredvárala, ale ich asi jednu hodinu močila, vodu precedením zliala a potom ich ďalej už na jedlo pripravovala.
Reagovať na správu
ďakujem za recept, vyzerá to lákavo, určite vyskúšam
Reagovať na správu
Ja takisto, ďakujem.
Reagovať na správu
Vďaka bobrovci, iné huby bežne takto skúšam, uchovca som zatiaľ skúšal iba v polievke na kyslo a v surovom šaláte. Dúfam, že ešte dáky narastie.
Reagovať na správu
Neviem,možno som zaostalý,ale recept sa mi,možno som prehliadol,zdá zmmetočný vo fázach realizácie.Všimnite si,že huby vyvaríme a a po ďľších ukonoch ich treba zas.Pýtam sa,ide stále o jeden druh,alebo zmesku.Je možné,že kolektív ma presvedčí,že čítam a vidím zle.
Reagovať na správu
Nevidím žádný zmatek.Houby se podusí s vegetou v kastrolku,na panvičce se krátce orestuje nakrájená cibule,do pánvičky s cibulí se přidají podušené houby a přísady s brynzou,mícháme na vláčnou směs.Kde je problém?
Reagovať na správu
Už nie je žiadny.Znova som si postup prečítal,niekoľkokrát nahlas,a nesprávne som si postup vysvetlil.Nech sú len takéto problémiky,ňe?
Reagovať na správu
Podľa mňa z toho môže byť iba gumidžús Uchovce sú proste gumové a hotovo. Akokoľvek ich uvaríš
Reagovať na správu
Ďakujem..som bryndzožrút..takže super kombinácia.
Reagovať na správu
No toto musí byť super.
Zajtra idem po bryndzu zo Zázrivej.
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.