Hlivovo zelerové placky
Ingrediencie: 300g hlivy
200g zeleru
150g polohrubej múky
4 vajcia
olej
2 lyžice vody
mleté čierne korenie
soľ
Popis prípravy: Vajcia rozšľaháme s vodou, soľou a čiernym korením, primiešame múku, najemno postrúhaný zeler a nadrobno posekané huby (ja som predtým hlivu cca 10 minút podusil na cibuľke). Z cesta sformujeme placky (originál recept lievance), ktoré potom vypražíme na oleji z oboch strán.
Podávame so zemiakovou kašou alebo zemiakmi a tatárskou omáčkou.
Vladimír Beňadik, zdroj Jan Vrbka-Bohuslav Ježek ,Malá kuchárka pre hubárov (1982)
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.