Restovaná hliva na slanine, s tymiánom a šalátom z červenej mrkvy
Ingrediencie: 150g hlivy
50g slaniny
1 červená mrkva
20g masla
tymián
strúčik cesnaku
čerstvé mleté korenie
soľ
1 petržlen
2 zemiaky
pór - kúsok zelenej časti na chuť
Popis prípravy: Na panvici si orestujeme slaninu, pridáme cesnak a tymián, očistenú hlivu, okoreníme a osolíme. Medzi tým si dáme variť zemiaky pokrájané na menšie kúsky. Petržlen očistíme a najemno ho nastrúhame. Hlivu na panvici pretočíme a odstavíme.
Keď je hliva hotová, vyberieme ju na tanier a do výpeku z hlivy vsypeme predvarené zemiaky, nastrúhaný petržlen a pór. Jemne orestujeme a naložíme na hlivu.
Vrch posypeme strúhanou mrkvou a celé jedlo prelejeme maslom, ktoré nám zostalo v panvici.
"opajcnuté", varil Daniel Karas
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.