Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Sírovec »

Sírovec a la India


Ingrediencie: Sírovec obyčajný - 500g
Cibuľa - 1 väčšia
Cesnak - 4 strúčky
Kari korenie - 1 plná polievková lyžica
Smotana na šľahanie - 250 ml
olej, soľ, čierne korenie, múka na zahustenie

Popis prípravy: Cibuľu spolu s roztlačeným cesnakom osmahneme na oleji, alebo inom tuku do sklovita. Pridáme na kocky nakrájaný mladý sírovec (len mäkkú šťavnatú časť), prisolíme a okoreníme čiernym korením.

Chvíľu podusíme bez vody aby sa sfarbili do červena. Podlejeme a pokračujeme v dusení. Asi po 20 minútach pridáme smotanu , kari korenie a po chvíli zahustíme múkou.

Ako prílohu odporúčam ryžu.

Andy

Hodnotenie:

(4 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

Andy (&y) atlasár 14.9.2009 21:10

sírovec a la India OBR 170570 a dobrú chuť

Reagovať na správu

portret

wolfik 1.8.2010 19:14

Je to super papanica.. Dali sme si k tomu knedlu. No delikatesa.. Priatelka mala z toho skoro Org mus. A hlavne som mal fakt krasny mlady kus sirovca. Vyborne jedlo lepsie ako domaca klobasa. A to domacu klobasu lubim skoro ako moju Exsvokru. Dik .. Fakt skvely recept a jednoduchy ...

Reagovať na správu

portret

Ťapka 15.9.2009 12:46

Ďakujeme za recept. Včera som našla, k mojej veľkej radosti, sírovec, tak ho idem urobiť podľa tvojho návodu. Podám správu, ako chutil.

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 15.9.2009 16:16

..Ťapka, rad si vypocujem referencie (urcite chvalospevy), ja som nan teraz nenatrafil...

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 19.9.2009 20:34

ak nemas sirovec, skus pecenovec.. delikatesa

Reagovať na správu

portret

Ťapka 16.9.2009 19:20

V prvom rade ďakujem Andymu za recept, pridávam do mojich obľúbených.
Serpicovi odkazujem, že treba vyskúšať, keď bude "materiál". Kari je tam na správnom mieste, aj v udanom množstve-nebáť sa! Dusila som trochu dlhšie, než bolo v recepte.Dobré aj s cestovinou. Nie, že by som myslela, že ryža sa nehodí, práve naopak, ale mali sme predtým ryžu dva dni, tak to chcelo zmenu.
No už len dobrú chuť každému, kto tento recept vyskúša.

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 19.9.2009 20:33

Andy, aj ja moc dakujem za fantasticky recept..
Nenasla som dostatocne makky sirovec a tak som pouzila pecenovec dubovy, no s tou smotanou a kari to bolo mnam, doteraz si zalizujem prsty

Reagovať na správu

portret

Ebro 30.9.2009 10:23

super recept

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 7.6.2010 04:57

...delikatesa !!! určite v "prvej 5-ke" mojich hubových jedál, Andy, este raz vďaka za recept...

Reagovať na správu

portret

ivetatom pokročilý 24.5.2010 12:06

bol sírovcový víkend, teraz idem skúsiť Tvoju Indiu

Reagovať na správu

portret

Daniel 12.8.2012 22:33

Vinikajúci recept.

Ako "mäsožravec" musím odporučiť dávam 1.

Reagovať na správu

portret

viera2201 28.8.2012 14:23

Robila som podobny rrecept ako la india, ale k cibulke, cesnaku a sirovcu som pridala este nakoniec bazalku. Ako prilohu som dala cestovinu / podla tohoaku lubite/. Nakoniec som si jedlo posypala struhanym syrom. MNAM.

Reagovať na správu

portret

lamžík 12.5.2013 21:53

Vinikajúce,sírovec som robila prvý krát ale isto nie posledný,odporúčam všetkým vyskúšať isto neoľutujú.

Reagovať na správu

portret

smrtáčik 1.9.2013 14:55

práve som uvaril vinikajúce

Reagovať na správu

portret

dufus 20.9.2013 19:03

MNAM SUPER... dik za recept... este ze mi tu toho rasite ako pre armadu

Reagovať na správu

portret

dufus 20.9.2013 19:04

este dodatok
viac cibule pre druhz krat.. a muky len trochu

Reagovať na správu

portret

enusik 2.9.2019 11:41

Včera som si ho spravila prvý krát a musím povedať, že je to skvelá chuť a super recept. Ďakujem za inšpiráciu. Pôvodne som ho chcela obaliť ako rezeň ale takto na smotane s ryžou je určite lepší.

Reagovať na správu

portret

Magdalenka 11.5.2020 00:29

Prepacte, ale toto okolo indie ani neutekalo. India je specificka svojimi koreninami. Netvrdim vsak, ze to neni dobrota, moze byt. Ale urcite pod inym nazvom

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Andrej Alena (Andy (&y))


Vladimír Beňadik (serpico) (serpico)


Michal Jurča (Michal1234)