Ingrediencie: Sírovec obyčajný - 500g
Cibuľa - 1 väčšia
Cesnak - 4 strúčky
Kari korenie - 1 plná polievková lyžica
Smotana na šľahanie - 250 ml
olej, soľ, čierne korenie, múka na zahustenie
Popis prípravy: Cibuľu spolu s roztlačeným cesnakom osmahneme na oleji, alebo inom tuku do sklovita. Pridáme na kocky nakrájaný mladý sírovec (len mäkkú šťavnatú časť), prisolíme a okoreníme čiernym korením.
Chvíľu podusíme bez vody aby sa sfarbili do červena. Podlejeme a pokračujeme v dusení. Asi po 20 minútach pridáme smotanu , kari korenie a po chvíli zahustíme múkou.
Ako prílohu odporúčam ryžu.
Andy
Diskusia k receptu
Je to super papanica.. Dali sme si k tomu knedlu. No delikatesa.. Priatelka mala z toho skoro Org mus. A hlavne som mal fakt krasny mlady kus sirovca. Vyborne jedlo lepsie ako domaca klobasa. A to domacu klobasu lubim skoro ako moju Exsvokru. Dik .. Fakt skvely recept a jednoduchy ...
Reagovať na správu
Ďakujeme za recept. Včera som našla, k mojej veľkej radosti, sírovec, tak ho idem urobiť podľa tvojho návodu. Podám správu, ako chutil.
Reagovať na správu
..Ťapka, rad si vypocujem referencie (urcite chvalospevy), ja som nan teraz nenatrafil...
Reagovať na správu
V prvom rade ďakujem Andymu za recept, pridávam do mojich obľúbených.
Serpicovi odkazujem, že treba vyskúšať, keď bude "materiál". Kari je tam na správnom mieste, aj v udanom množstve-nebáť sa! Dusila som trochu dlhšie, než bolo v recepte.Dobré aj s cestovinou. Nie, že by som myslela, že ryža sa nehodí, práve naopak, ale mali sme predtým ryžu dva dni, tak to chcelo zmenu.
No už len dobrú chuť každému, kto tento recept vyskúša.
Reagovať na správu
Andy, aj ja moc dakujem za fantasticky recept..
Nenasla som dostatocne makky sirovec a tak som pouzila pecenovec dubovy, no s tou smotanou a kari to bolo mnam, doteraz si zalizujem prsty
Reagovať na správu
...delikatesa !!! určite v "prvej 5-ke" mojich hubových jedál, Andy, este raz vďaka za recept...
Reagovať na správu
bol sírovcový víkend, teraz idem skúsiť Tvoju Indiu
Reagovať na správu
Vinikajúci recept.
Ako "mäsožravec" musím odporučiť dávam 1.
Reagovať na správu
Robila som podobny rrecept ako la india, ale k cibulke, cesnaku a sirovcu som pridala este nakoniec bazalku. Ako prilohu som dala cestovinu / podla tohoaku lubite/. Nakoniec som si jedlo posypala struhanym syrom. MNAM.
Reagovať na správu
Vinikajúce,sírovec som robila prvý krát ale isto nie posledný,odporúčam všetkým vyskúšať isto neoľutujú.
Reagovať na správu
práve som uvaril vinikajúce
Reagovať na správu
MNAM SUPER... dik za recept... este ze mi tu toho rasite ako pre armadu
Reagovať na správu
este dodatok
viac cibule pre druhz krat.. a muky len trochu
Reagovať na správu
Včera som si ho spravila prvý krát a musím povedať, že je to skvelá chuť a super recept. Ďakujem za inšpiráciu. Pôvodne som ho chcela obaliť ako rezeň ale takto na smotane s ryžou je určite lepší.
Reagovať na správu
Prepacte, ale toto okolo indie ani neutekalo. India je specificka svojimi koreninami. Netvrdim vsak, ze to neni dobrota, moze byt. Ale urcite pod inym nazvom
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.