Rýdzikové karbonátky
Rýdzik je huba pomerne tvrdá, farbou po obvarení pripomína maso,po pridaní cesnaku sa umocní jeho chuť, preto sa v mojej hubárskej kuchyni udomácnil ako jedinečná huba na prípravu hubových karbonátok.
Ingrediencie: 1 kg rýdzikov
3 celé vajíčka
2 žemle alebo rohlíky, prípadne 7 pol.lyžíc strúhanky
2,5 dcl mlieka alebo kyslej smotany
5 strúčikov cesnaku
1 veľká cibuľa
zelená petržlenová vňať
1 kávová lyžička sódy bicarbóny
1 kávová lyžička celej rasce
soľ
biele korenie
pol lyžičky majoránky
strúhanku na obaľovanie
olej na vyprážanie
Popis prípravy: Rýdziky umyjeme a obvaríme v slanej vode, pomelieme,pridáme namočené žemle v mlieku, prípadne strúhanku a kyslú smotanu, vajíčka a všetky ostatné ingrediencie. Zo vzniknutej hmoty tvarujeme okrúhle karbonátky, ktoré vypražíme na oleji.
Najradšej ich jem len tak s chlebom a kyslou uhorkou, ale keď mám čas, tak k nim pripravím zemiakové placky a karbonátky polejem kyslou smotanou.
Viera Vaľková (hodvábnica)
(7 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.