Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rýdzik / Plávka »

Rýdzikové karbonátky

Rýdzik je huba pomerne tvrdá, farbou po obvarení pripomína maso,po pridaní cesnaku sa umocní jeho chuť, preto sa v mojej hubárskej kuchyni udomácnil ako jedinečná huba na prípravu hubových karbonátok.

Ingrediencie: 1 kg rýdzikov
3 celé vajíčka
2 žemle alebo rohlíky, prípadne 7 pol.lyžíc strúhanky
2,5 dcl mlieka alebo kyslej smotany
5 strúčikov cesnaku
1 veľká cibuľa
zelená petržlenová vňať
1 kávová lyžička sódy bicarbóny
1 kávová lyžička celej rasce
soľ
biele korenie
pol lyžičky majoránky
strúhanku na obaľovanie
olej na vyprážanie

Popis prípravy: Rýdziky umyjeme a obvaríme v slanej vode, pomelieme,pridáme namočené žemle v mlieku, prípadne strúhanku a kyslú smotanu, vajíčka a všetky ostatné ingrediencie. Zo vzniknutej hmoty tvarujeme okrúhle karbonátky, ktoré vypražíme na oleji.

Najradšej ich jem len tak s chlebom a kyslou uhorkou, ale keď mám čas, tak k nim pripravím zemiakové placky a karbonátky polejem kyslou smotanou.

Viera Vaľková (hodvábnica)

Hodnotenie:

(7 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

misokr 17.9.2009 21:54

To by ma asi zabilo..

Reagovať na správu

portret

jarokan pokročilý 14.11.2012 21:02

Ja myslím, že je to vyníkajúci nápad. NIekedy donesiem kopu rýdzikov a neviem čo s nimi. Na zaváranie nie je vždy čas, ani chuť.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.