Paprikáš z hlív
Paprikáš z hlív podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi.Pokiaľ to podávame s varenými zemiakmi,tak do samotného varenia už zemiak nedávame. Prejem Vám dobrú chuť.
Ingrediencie: 50g masla, 350g hlív, 2 stredne veľké cibule, 1 stredne veľký zemiak, 1 KL vegety, 2 ML červenej papriky, 1/2 ML mletého čierneho korenia,250ml kyslej smotany, 3 strúčiky cesnaku,1 PL hladkej múky
Popis prípravy: Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme umyté a na rezance pokrájané hlivy a pražíme asi 10 minút. Osolíme, okoreníme, pridáme vegetu, papriku,nadrobno nakrájaný zemiak, zalejeme asi 1L vody a necháme povariť. Medzitým si v smotane rozmiešame múku a pretlačený cesnak a zahustíme ňou tekutinu a necháme povrieť. Dochutíme niekoľkými kvapkami citronovej šťavy a petržlenovou vňaťou.
Silvia Mészárosová
(7 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.