Šalát z čínskej kapusty
Ingrediencie: 400 g čínskej kapusty
1 malá cibuľa
50 g máčaného uchovca bazového
Zálievka: 2 lyžice vína šao-sing /sladké víno-nahrádzam 1:1vermut,biele víno/
1 lyžica čínskeho octu /myslím, že sa mu vyrovná náš 8% ocot/
1 lyžica čínskej horčice /štipľavá-nahrádzam Dijon horčicou/
1/2 lyžičky wei-su /náš glutaman sodný - opatrne, lebo jeho chuť vynikne po určitom čase - podľa najnovších výskumov neškodí ani deťom/
1 lyžička cukru
1 lyžička červeného oleja /recept doplním zvlášť/
soľ /podľa chuti/
Popis prípravy: Z čínskej kapusty odstránime poškodené listy a očistenú hlávku nakrájame na rezance /cca 6-10 mm/. Pridáme jemne nakrájanú cibuľu, jemne nasekaný uchovec bazový, ochutíme zálievkou a dobre premiešame. Môžme podávať ihneď.
sipovec (Podľa: M. Tomaník-R. Skřivan: Čínska kuchyně)
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.