Keďže som už v diskusii uviedol, že uchovce používam na činu a rizoto, pridávam môj recept
Ingrediencie: Uchovce podľa chuti a dostupného množstva, cibuľa, mrkva, hrášok, soľ, čierne mleté korenie, karí korenie, olej a na postrúhanie tvrdý syr.
Popis prípravy: Je to také pseudo-rizoto, lebo zvlášť varím ryžu a zvlášť huby. Ryžu premyjeme, (množstvo podľa počtu hladných krkov) stačia dva hrnčeky, osolíme, zalejeme vodou, pridáme celú cibuľu a lyžičku oleja. Uvaríme do mäkka.
V druhom hrnci na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané uchovce ( alebo iné huby), na kocky pokrájanú mrkvu a hrášok. Osolíme, okoreníme, pridáme karí korenie ( ja ho mám rád veľa) a dusíme do mäkka.
Po udusení zmiešame s uvarenou ryžou, posypeme strúhaným syrom a podávame s kyslou uhorkou.
Dobrú chuť!
Ing. Anton Petrov
Diskusia k receptu
Vdaka za recept,vyskusam,ale az ked najdem uchovce,tie som este neskusala,urcite to bude dobre.
Reagovať na správu
Toto rizoto robia len králi a ja k nemu dávam aj fajne upečenú klobásku.Neskutočná bašta.
Reagovať na správu
takto sa to pripravuje aj v japonskej kuchyni, ale pridajú na závet nakrájanú surovú jarnú cibuľku a pokropia sójovou omáčkou, je to mňamka
Reagovať na správu
Tono uchovce mám v mrazáku takže určite vyskúšam.
Reagovať na správu
ja to robim teraz, ked som doniesol peknu kopu uchovcov...len mi tam chybaju mnozstva ingrediencii a cas, napr. dusenia. Ale verim ze to bude dobre.
Reagovať na správu
Doteraz som uchovce nezbieral, tak som to skúsil, teraz ich je hojne. Z pekných mladých a čerstvučkých plodníc, hrášok nebol, ale bola cuketa na kocky, a myslím, že som to nerobil posledný krát, pretože chutilo Vďaka za recept.
Reagovať na správu
Prvýkrát som nazbieral uchovce, rizoto z nich je výborne, len ja som pri duseni nepridal vody, tak mi hrašok výstreloval z panvice. Hodí sa do toho sterilizovane hrasok - mrkva, potom až do ich zmaknutia netreba dlhšie dusenie, to je na tom ako rýchlo si chceme pripravit rizoto.
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.