Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Uchovec bazový »

Rizoto s uchovcom

Keďže som už v diskusii uviedol, že uchovce používam na činu a rizoto, pridávam môj recept

Ingrediencie: Uchovce podľa chuti a dostupného množstva, cibuľa, mrkva, hrášok, soľ, čierne mleté korenie, karí korenie, olej a na postrúhanie tvrdý syr.

Popis prípravy: Je to také pseudo-rizoto, lebo zvlášť varím ryžu a zvlášť huby. Ryžu premyjeme, (množstvo podľa počtu hladných krkov) stačia dva hrnčeky, osolíme, zalejeme vodou, pridáme celú cibuľu a lyžičku oleja. Uvaríme do mäkka.

V druhom hrnci na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané uchovce ( alebo iné huby), na kocky pokrájanú mrkvu a hrášok. Osolíme, okoreníme, pridáme karí korenie ( ja ho mám rád veľa) a dusíme do mäkka.

Po udusení zmiešame s uvarenou ryžou, posypeme strúhaným syrom a podávame s kyslou uhorkou.

Dobrú chuť!

Ing. Anton Petrov

Hodnotenie:

(5 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

adalim pokročilý 31.1.2009 20:48

Vdaka za recept,vyskusam,ale az ked najdem uchovce,tie som este neskusala,urcite to bude dobre.

Reagovať na správu

portret

korbačka 1.2.2009 08:06

Toto rizoto robia len králi a ja k nemu dávam aj fajne upečenú klobásku.Neskutočná bašta.

Reagovať na správu

portret

Tono od Cirochy pokročilý 2.2.2009 10:42

Plne súhlasím, klobáskou určite nemôžeš nič pokaziť.

Reagovať na správu

portret

jarmila mykológ, atlasár 1.2.2009 11:27

takto sa to pripravuje aj v japonskej kuchyni, ale pridajú na závet nakrájanú surovú jarnú cibuľku a pokropia sójovou omáčkou, je to mňamka

Reagovať na správu

portret

standoban pokročilý 1.2.2009 13:14

Tono uchovce mám v mrazáku takže určite vyskúšam.

Reagovať na správu

portret

katko 14.5.2010 14:30

ja to robim teraz, ked som doniesol peknu kopu uchovcov...len mi tam chybaju mnozstva ingrediencii a cas, napr. dusenia. Ale verim ze to bude dobre.

Reagovať na správu

portret

karol 19.2.2014 22:36

Doteraz som uchovce nezbieral, tak som to skúsil, teraz ich je hojne. Z pekných mladých a čerstvučkých plodníc, hrášok nebol, ale bola cuketa na kocky, a myslím, že som to nerobil posledný krát, pretože chutilo Vďaka za recept.

Reagovať na správu

portret

mihar pokročilý 19.2.2016 14:16

Prvýkrát som nazbieral uchovce, rizoto z nich je výborne, len ja som pri duseni nepridal vody, tak mi hrašok výstreloval z panvice. Hodí sa do toho sterilizovane hrasok - mrkva, potom až do ich zmaknutia netreba dlhšie dusenie, to je na tom ako rýchlo si chceme pripravit rizoto.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.