Pečeňová paštéta s dubákmi a lievikom trúbkovitým
Pôvodný recept bol s Hľuzovkou letnou.Podľa mňa ju Lievik viac ako nahradí.
Ingrediencie: 15g suš.dubákov, 2dl vody, ca.10g suš. lievika, 400g masla, 500g pečeň-mala by byť husacia, 50g šalotiek, 2PL dobrej brandy, soľ a korenie, samozrejme čerstvo pomleté na dochutenie.
Popis prípravy: Huby-dubáky do 2 dl vody-separátne namočiť. Časť masla a časť posekaných šalotiek do panvice, do sklovita osmažiť, pečienku na menšie kúsky a 5min. pri poriadnej teplote restovať, dochutiť soľou a korením, vybrať, po ochladení zmixovať na pyré, primiešať brandy.
Dubáky a cibuľku nadrobno, na časti masla podusiť,podliať po častiach dubákovou vodou a varom dobre zahustiť. Lieviky-vodu nepoužiť-pokrájať a podusiť.Všetko dobre premiešať, po ochladení vraj v ľadničke vydrží týždeň. Blbosť.
Máčik
(2 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.