Canneloni plnené mäsom a koriatkami
Canneloni sú obrovské krátke makaroni určené na plnenie. Asi ich u nás nezoženiete, náhrada: Plátky od lasagne povariť,len aby sa dali zatočiť da "ruričky",naplniť a zlepiť vaječ. bielkom, žĺtok sa dá na záver zamiešať do schladenej /mierne/ bešamel.omáčky.
Ingrediencie: 200g kuriatok, 800g paradajok, ošúpaných,2 cibule, 2OOg mozarelly, 300g fašír.mäsa
1 zväzok bazalky, 5PL oliv.oleja EV, tuk na vymazanie formy,trochu tabasca,16 ks
Canneloni, trochu predvarené. 50g masla,30g mlieka,50g parmezán,čerstvo postrúhaný, soľ, č.korenie, muškát orech.
Popis prípravy: Plnka: Ošúp.paradajky posekať, zbaviť "vody", s mozzarellou nechať odkvapkať. Časť cibule na časti oleja opražiť, podusiť nadrobno pokrájané kuriatka. Zbytok oleja a cibuľu dtto,fášírované mäsodobre opražiť, "do omrvinkovita", dochutiť trochou tabasca, soľ+korenie, nechať trochu vychladnúť.
Omáčka: Maslo v hrnci rozpustiť,múku po častiach všľahať "metličkou",vliať studené mlieko,šľahať pri nízkej teplote-nesmie vrieť-a vmiešame asi 25g parmezánu,dochutíme soľ,muškát orech a práškovy slepačí bujón/Vegeta?/.
Mozarellu a bazalku posekáme nadrobno,primiešame s hubami do plnky,naplníme canneloni,do vymaňastenej ohňovzd. misy, polejeme omáčkou, posypeme zbytkom parmezánu a zapečeme v rúre 175oC da zlatožlta.
Máčik
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.