Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Kuriatko »

Canneloni plnené mäsom a koriatkami

Canneloni sú obrovské krátke makaroni určené na plnenie. Asi ich u nás nezoženiete, náhrada: Plátky od lasagne povariť,len aby sa dali zatočiť da "ruričky",naplniť a zlepiť vaječ. bielkom, žĺtok sa dá na záver zamiešať do schladenej /mierne/ bešamel.omáčky.

Ingrediencie: 200g kuriatok, 800g paradajok, ošúpaných,2 cibule, 2OOg mozarelly, 300g fašír.mäsa
1 zväzok bazalky, 5PL oliv.oleja EV, tuk na vymazanie formy,trochu tabasca,16 ks
Canneloni, trochu predvarené. 50g masla,30g mlieka,50g parmezán,čerstvo postrúhaný, soľ, č.korenie, muškát orech.

Popis prípravy: Plnka: Ošúp.paradajky posekať, zbaviť "vody", s mozzarellou nechať odkvapkať. Časť cibule na časti oleja opražiť, podusiť nadrobno pokrájané kuriatka. Zbytok oleja a cibuľu dtto,fášírované mäsodobre opražiť, "do omrvinkovita", dochutiť trochou tabasca, soľ+korenie, nechať trochu vychladnúť.

Omáčka: Maslo v hrnci rozpustiť,múku po častiach všľahať "metličkou",vliať studené mlieko,šľahať pri nízkej teplote-nesmie vrieť-a vmiešame asi 25g parmezánu,dochutíme soľ,muškát orech a práškovy slepačí bujón/Vegeta?/.

Mozarellu a bazalku posekáme nadrobno,primiešame s hubami do plnky,naplníme canneloni,do vymaňastenej ohňovzd. misy, polejeme omáčkou, posypeme zbytkom parmezánu a zapečeme v rúre 175oC da zlatožlta.

Máčik

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

medulienka pokročilý 22.1.2009 08:48

MŇAM!
Majo, videla som v jednom nemenovanom hypermarkete cestoviny, široké ako "rúry", možno by boli vhodné na túto delikatesu.

Reagovať na správu

portret

Máčik 22.1.2009 14:03

Ciao Zuzka,
ak to boli cestoviny o priemere plynovodu,tak sú tie správne.Len ich opatrne predvar,podľa návodu-niektoré sa aj nepredvárajú.Ináč ohňovzdornú misu treba vymňamňammamastiť a prvý nálezca koriatok t.r.dostane odo mňa nafukovaciu žehličku.Práce chvatná...Pá M.

Reagovať na správu

portret

Máčik 23.1.2009 13:04

Hi Zuzka,
Mala si pravdu,dnes som náhodou objavil tie správne canneloni zo "semola di grano duro",mimochodom aj Lasagne,oboje bez predvarenia nemenovanej značky v nemenovanom supermarkete.Ciao M.
P.S.Pasta italiana zn,Riscossa v TERNO/Coop/.Nutne vyskúšaj,zbožňujem zapečené cestoviny!

Reagovať na správu

portret

medulienka pokročilý 26.1.2009 08:17

Aj Ty?

Reagovať na správu

portret

Máčik 4.10.2012 15:46

Vivi,keď sa Ti nechce plniť Canneloni,zmiešaj mäsovo-kuriatkovo-mozzarellovo....zmesou s trochu predvarenými napr.Penne...polej omáčkou a zapeč!Vegetu tam nemáš a namiesto Pulver slepačej polievky daj opatrne soľ.Ciao M.
P.S.Aj kuriatkový paprikáš s haluškami je super,Phil sa bube zalizovať a príprava je rýchlejšia.Pá

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.