Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Zapečené dubákové carpaccio

Tak sme opäť doma,v la bella Italia. Darmo, najlepšia kuchyňa na svete! Robia skvelé carpaccio zo surových dubákov, ktoré ale nemôžem doporučiť pre aktuálne nebezpečie alveolárnej echinokokózy /6 život ohrozujúcich ochorení u nás v r.2007/, v minulosti som informoval. Ešte som osobne neskúšal,ale nebude mať chybu.

Ingrediencie: 40g čerstvej bazalky, 5 PL píniových jadierok, hrsť čerstvého špenátu, 1PL čerstvo nastrúhaného parmezánu, 600g chrumkavých dubákov, 120g parmskej šunky (tenké plátky), 2 str.cesnaku, 60ml oliv.olej EV, soľ, 2,5dl Holandskej omáčky, 0,5dl slad.smotany, ev.trochu čier.korenie čerstvo pomleté

Popis prípravy: Pesto: Bazalku, špenát, cesnak a opražené /mierne/ píniové jadierka posekáme nadrobno alebo zmixujeme, potroche prídávame oliv.olej, dochutíme soľou a parmezánom.

Carpaccio: Dubáčiky na tenké plátky, parmskú šunku, plátky pokrájame na prúžky.

Sauce: Zmiešame Holandskú omáčku s ušlahanou smotanou.
Ohňovzdorný tanier /plochú misu.../ vymažeme pestom,hríbikmi vyložime tanier koldokola, opatrne posoliť,ev.okoreniť,na to vrstvu parmskej šunky-niekedy je pomerne slaná-navrstvíme Hollandaise zmiešanú so šľahačkou a zapečieme v trúbe 175oC do zlatožlta.

Máčik

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

portret

medulienka pokročilý 22.1.2009 13:20

Navrhujem: pridávať recepty aj s fotkami.
Slinky mi tečú, tento receptík je výborná kombinácia ingrediencií naj kvality.

Reagovať na správu

portret

Máčik 22.1.2009 14:42

Zuzka,žiaľ aj keby som mal na to a mal čím,nemal by som čo,lebo tento recept som objavi v nete pred pár dňami.Nie je v kategórii odskúšané.Nemôže nechutiť,
pravá Italia,jednoduché a mňam.

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 22.1.2009 18:07

Macik, prosim, neber nam iluziu, ze si maestro culinario so sikovnymi prstami a mlsnym jazyckom, kuzelnik s dusou taliana a srdcom slovaka..

Reagovať na správu

portret

Máčik 23.1.2009 13:32

Ahoj Milustek,
veľmi pekne si to napísala,ale ja som len chcel naznačiť.že neviem fotiť ani nemám foťák.Ináč tento honórny titul budem musieť obhájiť,hádam bude na to túto sezónu príležitosť.Na Teba som si spomenul v mojom novom recepte,ktorý som včera poslal,ešte predtým,ako som tento Tvoj príspevok čítal.CiaoM.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.