Zapečené dubákové carpaccio
Tak sme opäť doma,v la bella Italia. Darmo, najlepšia kuchyňa na svete! Robia skvelé carpaccio zo surových dubákov, ktoré ale nemôžem doporučiť pre aktuálne nebezpečie alveolárnej echinokokózy /6 život ohrozujúcich ochorení u nás v r.2007/, v minulosti som informoval. Ešte som osobne neskúšal,ale nebude mať chybu.
Ingrediencie: 40g čerstvej bazalky, 5 PL píniových jadierok, hrsť čerstvého špenátu, 1PL čerstvo nastrúhaného parmezánu, 600g chrumkavých dubákov, 120g parmskej šunky (tenké plátky), 2 str.cesnaku, 60ml oliv.olej EV, soľ, 2,5dl Holandskej omáčky, 0,5dl slad.smotany, ev.trochu čier.korenie čerstvo pomleté
Popis prípravy: Pesto: Bazalku, špenát, cesnak a opražené /mierne/ píniové jadierka posekáme nadrobno alebo zmixujeme, potroche prídávame oliv.olej, dochutíme soľou a parmezánom.
Carpaccio: Dubáčiky na tenké plátky, parmskú šunku, plátky pokrájame na prúžky.
Sauce: Zmiešame Holandskú omáčku s ušlahanou smotanou.
Ohňovzdorný tanier /plochú misu.../ vymažeme pestom,hríbikmi vyložime tanier koldokola, opatrne posoliť,ev.okoreniť,na to vrstvu parmskej šunky-niekedy je pomerne slaná-navrstvíme Hollandaise zmiešanú so šľahačkou a zapečieme v trúbe 175oC do zlatožlta.
Máčik
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.