Hlivy v Kurkuma sauce s červenou šošovicou
Orientálne ladený recept, kurkuma je žlté korenie /India?/, červenú šošovicu netreba namočiť cez noc, po prepláchnutí krátko povariť.
Ingrediencie: 80 g červ.šošovice, 800g hlív, 2 zväzočky zelenej cibuľky, kúsok ďumbieru 'ako prst', soľ, korenie, 2 čl kurkumy, 400ml zelenin. vývaru, 100ml šľahačky, 4 pl kukuričnej múčky, trochu citrónovej šťavy a cukru, 2 pl oleja.
Popis prípravy: Šošovicu v slanej vode 3-5min. povariť. Cibuľku pokrájať, v oleji krátko popražiť, vybrať. Ďumbier posekať na väčšie kúsky, do panvice po cibuľke a krátko opražiť, pridať huby a posoliľ, 4-5min.dusiť, pridať kurkumu, vývar a povariť.
Múčku rozpustiť v smotane, keď huby zmäknú, pridať, už pri nízkej teplote premiešať. Pridať šošovicu, dochutiť. Nechať 2-3 min.nechať "ťahať", dobrú chuť.
Máčik
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.