Modifikovaná Busecca-Tessinská polievka.
Pôvodný recept je s držkami,ja som ich nahradil Hlivami, dúfam konečne začnú, ale išli by aj iné druhy smer "falošná držková". Dávka je vraj pre 4 osoby, ja by som
povedal pre dve... Treba pridať na kvante.
Ingrediencie: 150 g bielej fazule, 3 PL"Butterfett"- také čosi medzi maslom a masťou, 1 veľká cibuľa, 2 či viac strúčkov cesnaku, 1 pór, 1/4 zelerovej hľuzy na kocky, 1/4 kapusty na prúžky, 1 malý karfiol na ružičky, 2 mrkvy na kolečká, 2 zemiaky na kocky, 3 PL paradajkového pyré alebo 3 ošúpané paradajky nadrobno, 500g hlív na prúžky, ca.1,5 l bujonu, za hrsť talianskej ryže, soľ, korenie čarstvo pomleté, 1/4 l suchého červeného vína/ja nedávam/, 100g čerstvo postrúhaného parmezánu.
Popis prípravy: Fazuľu cez noc namočíme, potom vodu zlejeme, cibuľu na krúžky a 1 str.cesnaku nadrobno v maslomasti-iste by išiel aj oliv. olej s maslom-mierne opražíme, pridáme fazuľu, zeleninu /okrem zemiakov,póru a zbytku cesnaku/, posolíme a trochu podusíme, pridáme parad.pretlak, zalejeme bujónom a necháme ca.2 hod.slabo variť.
Huby udusíme, posolíme zbytku tuku a cesnaku a poru na krúžky.
Pridáme do polievky asi hodinu pred dokončením aj zemiaky a ryžu. Ev.doliať bujonu a kto má rád, aj to víno. Postrúhaný parmezán separátne, každý si posype podľa chutí.
P.S.Ja dávam karfiol až neskôr, mám ho rád chrumkavý.
Máčik
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.