Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hliva »

Zemiakové rezne s hlivou ustricovitou


Ingrediencie: 150 g hlivy ustricovitej, 150 g tvarohu, zemiaky, 1 celé vajce, 1 žľtok, 150 g hrubej múky, 150 g krupice, škvarky, smetol alebo masť, bujón, soľ

Popis prípravy: Pokrájané plodnice hlivy ustricovitej povaríme 5 minút v bujóne. Uvaríme očistené neošúpané zemiaky, po vychladnutí ich ošúpeme a postrúhame, pridáme tvaroh, múku, krupicu, žľtok, soľ a vypracujeme cesto, do ktorého primiešame huby. Na doske rozvaľkáme. Z cesta vykrajujeme placky, ktoré omastíme a vyprážame na oleji. Do cesta môžeme pridať aj škvarky.

Jan Vrbka - Bohuslav Ježek
Malá Kuchárka pre hubárov

Hodnotenie:

(4 hlasy)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.