Šampiňóny v cestíčku
Recept je od Achille Gregor "Muž v zástěře" /veľmi vtipná kuchárska kniha so 600 receptami/ vydaná v češtine, takže prepáčte prípadné "čechizmy-bohemizmy"/.
Ingrediencie: 1/4 kg šampiňónov /pečiarok/
2 vajcia
5 lyžíc múky /hladká, resp. polohrubá/
1 kávová lyžička droždia /kvasníc/
soľ /prípadne iné koreniny-podľa chuti/
Popis prípravy: Šampiňóny očistíme, odstránime hlúbiky /resp. skrojíme zarovno s klobúkom/, umyjeme a osušíme v utierke. Nekrájame.
Z dvoch rozhabarkovaných vajec, 5 lyžíc múky a 1 kávovej lyžičky kvasníc si najprv pripravíme cestíčko na obaľovanie. Múku pridávame po troške a miešame tak dlho, aby sa nám vytvoril mazľavý krém, dosť hustý, aby sa nalepil na huby.
Huby ponoríme do cestíčka.
Postavíme na šporák panvicu s olejom, a keď sa z nej začne "dymiť", vkladáme obalené huby. Cesto na nich začne bobtnať a sfarbuje sa do zlatožlta až do svetlohneda, čo je cca po 2-3 minútach. Vyberieme a uložíme na vyhriaty tanier.
Až teraz posolíme /okoreníme podľa individuálnych chutí - čierne korenie, petržlenová vňať, zelerová vňať, pažítka a pod./. Huby by si mali zachovať v cestíčku svoju špecifickú chuť.
Podávame tiež podľa chuti s tatárskou omáčkou, syrovou omáčkou, kečupom a pod.
Ako príloha sa hodia varené zemiaky. Mám to odskúšané, vždy to bolo výborné aj s inými hubami.
sipovec z knihy: Achille Gregor "Muž v zástěře"
(2 hlasy)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.