Prekladané hlivy zo zemiakmi
Ingrediencie: hliva cca 5 ks plodníc (väčších), 1 cibuľa, čierne korenie, zemiaky, korenie na americké zemiaky, olej, rasca, vegeta, 2 vajcia a trocha mlieka
Popis prípravy: Surové zemiaky olúpeme a narežeme na krúžky. Posypeme korením na americ. zemiaky, rascou a vegetou. Polejeme olejom a premiešame.
Plodnice hlivy narežeme na rezance a na cibuľke krátko popražíme a podusíme. Pridáme soľ a čierne korenie. Do skla dáme na spodok vrstvu zemiakov (polovicu) a na to preložíme všetku zmes hlivy s cibuľkou. Navrch dáme zvyšné zemiaky a dáme upiecť.
Cca po 40 min. na 200 stupňov vyberieme z rúry a zalejeme rozmixovanými vajíčkami s mliekom a dáme ešte na 5 min.zapiecť dozlatova.
Ing.Ján Katkovčin
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.