Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hliva »

Prekladané hlivy zo zemiakmi


Ingrediencie: hliva cca 5 ks plodníc (väčších), 1 cibuľa, čierne korenie, zemiaky, korenie na americké zemiaky, olej, rasca, vegeta, 2 vajcia a trocha mlieka

Popis prípravy: Surové zemiaky olúpeme a narežeme na krúžky. Posypeme korením na americ. zemiaky, rascou a vegetou. Polejeme olejom a premiešame.

Plodnice hlivy narežeme na rezance a na cibuľke krátko popražíme a podusíme. Pridáme soľ a čierne korenie. Do skla dáme na spodok vrstvu zemiakov (polovicu) a na to preložíme všetku zmes hlivy s cibuľkou. Navrch dáme zvyšné zemiaky a dáme upiecť.

Cca po 40 min. na 200 stupňov vyberieme z rúry a zalejeme rozmixovanými vajíčkami s mliekom a dáme ešte na 5 min.zapiecť dozlatova.

Ing.Ján Katkovčin

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.