Tirolská dubáková zmrzlina
Recept predpokladá, že ste šťastnými majiteľmi stroja na robenie zmrzliny. Osobne som ho neskúšal, musí to byť dobré,ale časovo náročné. Zmrzka sa servíruje na doma vyrobených-upečených miskách z lístkového cesta, aby to bolo ešte komplikovanejšie.
Ingrediencie: 30 g sušených hríbikov, 1 vanilkový struk, 150 ml mlieka, 250 ml šľahačky, kôra z 1 pomaranča /"orajbaná",len z chemicky nepreparovaný a len to oranžové/, 3 žĺtka, 1 cl Trueffeloel/hľuzovkový-čo nemáš, nechýba. poznáte.../
Popis prípravy: Vanilku pozdĺžne prekrojiť a vyškrabať dreň. Mlieko, šľahačku, med, vanilkovú dreň slabo povariť. Žĺtky vymiešať v inej nádobe do krémova,za neustáleho miešania priliať šľahačkovo-vanilkovo-medovú...zmes. Potom by sa mala zmes pri 80 o C
neustále miešať, kým nevznikne krémová masa. /Ja by som to vymiešal vo vodnom kúpeli/.
Sušené hríby sa dajú do misy, masu ešte za tepla cez jemné sitko prepasírovať na hríby a aspoň na 12 hod. do studena. Potom túto masu zase prepasírovať do stroja na zmrzlinu a nech pracuje stroj. Zabudol som - ak má niekto tento ominózny hľuzovk. olej,nech ho pridá do ešte teplej masy s hríbikmi.
Guličky zmrzky ozdobiť s Physialis, to sú tie oranžové guličky zabalené pani Prírodou do takej "kvetinky".
Ak si dá niekto túto námahu,nech oznámi výsledok.
Máčik
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.