Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Tirolská dubáková zmrzlina

Recept predpokladá, že ste šťastnými majiteľmi stroja na robenie zmrzliny. Osobne som ho neskúšal, musí to byť dobré,ale časovo náročné. Zmrzka sa servíruje na doma vyrobených-upečených miskách z lístkového cesta, aby to bolo ešte komplikovanejšie.

Ingrediencie: 30 g sušených hríbikov, 1 vanilkový struk, 150 ml mlieka, 250 ml šľahačky, kôra z 1 pomaranča /"orajbaná",len z chemicky nepreparovaný a len to oranžové/, 3 žĺtka, 1 cl Trueffeloel/hľuzovkový-čo nemáš, nechýba. poznáte.../

Popis prípravy: Vanilku pozdĺžne prekrojiť a vyškrabať dreň. Mlieko, šľahačku, med, vanilkovú dreň slabo povariť. Žĺtky vymiešať v inej nádobe do krémova,za neustáleho miešania priliať šľahačkovo-vanilkovo-medovú...zmes. Potom by sa mala zmes pri 80 o C
neustále miešať, kým nevznikne krémová masa. /Ja by som to vymiešal vo vodnom kúpeli/.

Sušené hríby sa dajú do misy, masu ešte za tepla cez jemné sitko prepasírovať na hríby a aspoň na 12 hod. do studena. Potom túto masu zase prepasírovať do stroja na zmrzlinu a nech pracuje stroj. Zabudol som - ak má niekto tento ominózny hľuzovk. olej,nech ho pridá do ešte teplej masy s hríbikmi.

Guličky zmrzky ozdobiť s Physialis, to sú tie oranžové guličky zabalené pani Prírodou do takej "kvetinky".

Ak si dá niekto túto námahu,nech oznámi výsledok.

Máčik

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

medulienka pokročilý 19.10.2008 22:38

pááni....podajte obrúsok na pusinku, prosím

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 20.10.2008 12:15

to ktory mlsnik vymyslel takto kombinovanu rafinovanost..

Reagovať na správu

portret

Máčik 20.10.2008 12:50

Tiroláci.To je ešte rafinovatejšie a komplikovanejšie.Ani som to nedal ďalej,
ale jedia ju z "misiek"vyrobených z lístkového alebo štrúdlového cesta-dajú do trúby asi 20x20 cm plátok na pekáči položené ohňovzdorné misky a po zapečení vnikne miska z toho cesta.Neviem,či vyhadzujú tie použité slaké dubáčiky.Ja by som ich potom použil na hríbikový "Kaiserschmarrn".

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.