Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Lievik trúbkovitý »

"Husacia krv" z lievika trúbkovitého

Tento recept je prevzatý z knihy A.Příhodu "Hubárov rok" a jeho autorkou je p. Věra Kachyňová

Ingrediencie: Čerstvé plodnice lievika trúbkovitého (cca 40 Dg), maslo, cibuľa, soľ, korenie, rasca, jemne nasekaná petržlenová vňať, 2 vajcia.

Popis prípravy: Lievik trúbkovitý dobre umyjeme a necháme na site odkvapať. Najemno nasekáme cibuľku, petržlenovú vňať a odkvapkané huby. Na masle opražíme cibuľku, pridáme huby, soľ, korenie, rascu a petržlenovú vňať. Dusíme, kým huby nezmäknú, potom pridáme dve vajcia a necháme primerane zhustnúť. Podávame so sendvičom, alebo chlebom (hriankou).

A.Příhodu "Hubárov rok" a jeho autorkou je p. Věra Kachyňová

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

kerdu 20.6.2009 09:16

Ehmm... no dobre ! Skoro ako ruská praženica. Len oni nedávajú vajcia...

Reagovať na správu

portret

korbačka 24.6.2009 07:12

A mačanku,čarnu mačanku,si jid?Starec má origoš recept,pitaj še ho!

Reagovať na správu

portret

kerdu 13.7.2009 23:09

Mačanka, taka čarna mačanka, najčarnejša mačanka, jag ...... zname !

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.