Hubové rizoto ala Slovakia
Jedlo čo robíme a jeme najradšej.
Ingrediencie: Čerstvé huby (teraz smrčkovce), slovenská ryža, olej, cibuľa, mix zeleniny (čo kto má rád alebo čo má po ruke), koreniny na dochutenie
Popis prípravy: Na oleji s troškou soli si osmažíme do svetlohneda slovenskú ryžu a zalejeme ju horúcou vodou tak aby vody nad ryžou bolo toľko ako ryže. Povaríme asi 3 minúty a odstavíme zdroj tepla (plyn, elektrinu, ...) necháme pod pokrievkou nabobtnať za občasného premiešania.
Súčasne si osmažíme na troške oleja cibuľku do sklovita a pridáme nakrájané huby, po chvíli pridáme na drobno nakrájanú zeleninu. Spolu to podusíme do mäkka a primiešame do slovenskej ryže. Dochutíme korením.
Dobrú chuť.
Anton Snak, Bj
(4 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.