Teraz v marci rastú už smrčkovce, tak je to aktuálne.
Ingrediencie: Smrčkovce, štvrťka masla, 2 cibule, mrkva, petržlen, kaleráb, soľ, vegeta, mletá paprika a trocha polohrubej múky
Popis prípravy: Na masle spražíme 1 malú cibuľu, dáme trocha červenej papriky a smrčkovce, posolíme. Podusíme a keď je voda odparená poprášime trochou múky, pridáme zeleninu a zalejeme vodou a varíme dokiaľ ne je mäkká mrkva. Do polievky dávame štvorčekovú cestovinu.
Mikula Vladimír
Diskusia k receptu
Azda som vešteclebo nezávisle od uvedeného receptu som postupoval úplne rov-nako,len mrkvu som doplnil za mrazenú zeleninovú zmes.Nemá to chybu!
Reagovať na správu
bez cibule mrkvy petržlenu, karelábu a červenej papriky ale s petržlenovou vňaťkou a smotanou a múkou na zápražku, to je papanica, na východe to volajú aj hubová máčanka
Reagovať na správu
Dik za typ!!Hneď aj idem variť,smrčky mám od včera nazbierane a niet nad výbornu polievku. Môžte prisť ochutnať!!
Reagovať na správu
V sobotu som uvaril 8 litrový hrniec s lečkami,do večera jej nebolo.Niekedy robim so sciránkou v polievke a tiež to nemá chybu!
Reagovať na správu
Sciranka,abo ľečky,ta to uš jedno!No smaržľe ta toje bomba!!!!!!!!!! na slovensku=lečky ,na vychodze=ľečky
Reagovať na správu
Všechno mám,i chuť jen to podstané mě chybí: Smrčkovce!
Už při čtení si představuji vůni a chuť.....
Reagovať na správu
Ľečky patria do fazuľovej poľivki a do kozarovej (aj zmaržľovej) poľivki še robi sciranka. Ale každi ma inakši smak.
Reagovať na správu
slovensko-zemplínský slovník pe inovýchdniarov:kozáre = huby/všeobecne/,ľečki = fliačky,sciranka = mrvenica Zemplínčina nepozná ypsilon,preto aj po k makké i.Aj náš aj ruský zemný plín je u nás s i.
Reagovať na správu
Po dnešnom ráne,mraze a snehu,istý čas znova iba ľečky a sciranka na rôzný spôsob!
Reagovať na správu
Veď sa blíži veľký pôst. A dôsledný pôst je vtedy, ak sa zriekneš všetkého, čo máš najradšej. Pôstne ľečki a sciranka sú prípustné.
Reagovať na správu
Ja viem že na veľký pôst sa nič neje iba sa pije,koľko pálenky vypiješ,toľko sa ti obrati na krv
Reagovať na správu
My sme varili v nedeľu - len s tým, že dáme podusiť na masle cibuľu, dáme smrčky a pokrájanú na štvorčeky mrkvu, osoliť, okoreniť. Keď je mäkké doliať vodou a dať zemiaky nakrájané na kocky. Keď sú skoro mäkké dáme mrveničku = sciranku a potom na tanieri už len nakrájanú cibuľovú vňať - mňááááám.
Reagovať na správu
Vlado diky za recept.Je to supeeeer!!!!!!!!!!
Reagovať na správu
Výborný recept. Nebíčko v papuľke
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.