Lasagne con funghi porcini
Iste sa hodia huby podľa sezony,podľa mňa aj čírovky zelenkastá či sivá.
Ingrediencie: 500 g hríbikov,400 g mleté mäso,4 PL oliv.olejaExtra verg.1 cibuľa,2-3 str. cesnaku, 1 doza pomodori pelati /tal. ošúpané paradajky napr. Tesco/, konc. papradaj.pretlak,4 PL masla,3 PL múky,3/4 l mlieka,1-2 bobkové listy, postrúhany muškátový orech1/2 čaj.lyž.,2 PL citron. šťava, soľ, korenie, 200 alebo podľa chuti postr. Eidam i viac, 15 lasagne platničiek /videl tiež Tesco, 100 ml bujonu.
Popis prípravy: Plnka: Cibuľu posekať na drobno na časti ol.oleja speniť,pridať mäso,dobre 4_5min opražiť,pridať paradajky pelati a podusiť-odpariť vodu,osoliť,okoreniť.
V druhej panvici na zbytku oleja speniť cesnak a podusiť pokrájané hríbiky, soľ.
Obe zmiešame a podusíme 15 min.Ak ja zmes príliš tekutá,budú i lasagne v trúbe mľandravé,zahustiť koncentrovaným parad. pretlakom.
Bešamelové sose: Maslo pri slabej teplote roztopiť,po lyžičkách pridávať múku kým sa sfarbí do bieložlta. Potom v malých porciách pridávať mlieko,za miešania,aby vzniklo hustejšie sose, pridať bobk. list, muškát a bujon,10-15 min.merne variť, často mešať. Bobk. list vybrať, dochutiť, ev.zahustiť konc. parad. pretlakom.
Trúbu predohriať na 180 C.Ohňovzdornú misu vymazať masťou/olejom/a tenko navrstviť mäso huby, tenko bešamel, plátky lasagne a opakujeme kým neminieme. Zakončíme bešamelom a dáme na 30 min.zapiecť,vyberieme, posypeme syrom a znova na 10 min.zapiecť. Niet čo pokaziť, aj ločkavé chutí úžasne!
Máčik
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.