Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Vianočná hubová omáčka

My sa tiež celý rok tešíme na vianočnú hubovú omáčku. A musím povedať, že niekedy ani nemôžem vydržať. Ale keď vydržím, tak to stojí za to. Tu je náš recept.

Ingrediencie: Sušené huby (zmes), 1 smotana na varenie (cca na 1,5 - 2 litre vody), čierne korenie, hladká múka, masť (olej), ocot (citrón), soľ

Popis prípravy: Hríby namočíme (umyjeme) v teplej vode. Potom ich dáme variť do osolenej vody cca 1 hodinu. Urobíme bledú zásmažku (olej (masť), hl. múka, korenie). Množstvo zásmažky podľa požadovanej hustoty. Dáme povariť do vody s hubami. Pridáme smotanu, necháme dobre povariť. Nakoniec podľa chuti okyslíme octom alebo citrónom a dosolíme. U nás má mať omáčka konzistenciu krémovú (ani hustú, ani riedku, takú akurát....8-)...)

Autor textu - Husi, autor receptu - predkovia

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

maria11 2.11.2007 11:21

U nas sa takto varí podobne - len + pár zrniek nové korenie + bobkový list a smotana aj šlahačkova ( alebo kusok masla do uvarenej omáčky nechať rozpustiť). Huby - sú najlepšie dubáky, alebo modráky ( od tých má peknú žltkastú farbu).
Je to super !

Reagovať na správu

portret

maroš 58 24.12.2020 13:08

Áno ale do posmazanychych húb dáme stavu z kapusty po rusnacky /var/ anarusnakochi vodu znamacanyh húb bez smotany

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.