Vianočná hubová omáčka
My sa tiež celý rok tešíme na vianočnú hubovú omáčku. A musím povedať, že niekedy ani nemôžem vydržať. Ale keď vydržím, tak to stojí za to. Tu je náš recept.
Ingrediencie: Sušené huby (zmes), 1 smotana na varenie (cca na 1,5 - 2 litre vody), čierne korenie, hladká múka, masť (olej), ocot (citrón), soľ
Popis prípravy: Hríby namočíme (umyjeme) v teplej vode. Potom ich dáme variť do osolenej vody cca 1 hodinu. Urobíme bledú zásmažku (olej (masť), hl. múka, korenie). Množstvo zásmažky podľa požadovanej hustoty. Dáme povariť do vody s hubami. Pridáme smotanu, necháme dobre povariť. Nakoniec podľa chuti okyslíme octom alebo citrónom a dosolíme. U nás má mať omáčka konzistenciu krémovú (ani hustú, ani riedku, takú akurát....8-)...)
Autor textu - Husi, autor receptu - predkovia
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.