Gratinované Hlivy ustricové s kuracími prsíčkami.
Basilikum po Slovensky tuším baziliška patrí v črepníku do každej slušnej kuchyne, teda okrem tej spomínanej flaše. To prvé vydrží podstatne dlhšie,na slnku. Olivový olej Extra virgine spoznáš pri nákupe nie podľa cenovky, ale podľa opačného slivovicového efektu-pri zatrepaní čím menej bubliniek a už vôbec nie "retiazka", tým je kvalitnejší.
Ingrediencie: 4 kuracie filetky,600 g hlív,Basilikum4-5 stoniek,4 strúč.cesnaku,150g/podľa chuti i viac postrúhaného syra typ Gruyére-pikantný odležaný tvrdší syr,Oliv.olej "panenský".
Popis prípravy: Filetky opláchnuť v stud.vode,priečne na svalové vlákna nakrájať na tenké plátky, osoliť, mierne okoreniť a na 1 PL oleja narýchlo "orestovať", pred krájaním dosucha utrieť.Huby-jednotlivé plodnice nechať vcelku-osoliť,okoreniť,na tej istej veľkej panvici(samozrejme mäso najprv vybrať a dať na stranu)na 2-3 PL oliv.oleja 6 min. opražiť,po 3 min.obrátiť a potlačiť na plocho. Basilicum-ev. tvrdé stonky odstrániť a cesnak zmixovať, teda urobiť na kašu, pomiešať s čerstvo postrúhaným syrom. 1 PL oliv. oleja vymazať "pekáč",klobúčiky a kúsky mäsa striedavo navrstviť ako šindel na streche,ev.dochutiťsoľ-korenie,pokryť zmesou syr,cesnak,basilicum a dať gratinovať-zapiecť 20 min.ca.180 stupnov. Komu chutí,môže pridať Basilicum.
K tomu ciabatta nahradne bagettka a Frascati-la bella Italia!
M
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.