Restované mäso na zelenine s Pečeňovcom dubovým
V tomto recepte som hubu Pečeňovec dubový som použil ako prílohu.
Ingrediencie: 1 ks Pečeňovec dubový, bravčové zadné-orech 1kg, 1 veľký pór, 2 mrkvy, 1/2 petržlenu, bylinná zmes(šalvia, pamajorán, bazalka,….čerstvé) množstvá podľa vlastného uváženia olej, soľ, vegeta, vývar 2dcl.
Popis prípravy: Hubu nakrájame na kocky 1cm veľké, mäso naklepeme, osolíme, ovegetíme, nakrájame tiež na kocky. Z mrkvy a celeru nastrúhame pomocou škrabky milimetrové pozdĺžne 10cm pásiky ktoré, narežeme priečne na veľkosť cca 2 cm. Hubu zľahka opražíme pridáme pór, potom ostatnú zeleninu nakrájanú na pásiky, pridáme posekané čerstvé bylinky, dusíme do zmäknutia a odstavíme.
Mäso z prudka opražíme na oleji a podlejeme vývarom cca 2dcl a výpekom zo zeleniny. Dusíme do zmäknutia a následne zmiešame z odstavenou hubovo zeleninovou zmesou.Ako prílohu je možné podávať ryžu.
Dobrú chuť.
vladok
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.