Varianta "Morové kurča. Môžu byť aj iné huby podobnej konzistencie. Neberte kurence a lá broiler,plesnite sa po vrecku a kúpte prima kvalitu!Kedže varím "by očko",kvantá skúsim napísať exaktne ako sa dá.Sú závislé od veľkosti hoviedka a kvality nápoja(pravidlo 1.vid hore.
Ingrediencie: 1 kurča /Pouillard/, 3-4 staršie rožky, 3-4 vajcia, 100 g masla 100 g mandlí,2-3 str, cesnaku,hrsť čerstvého majoránu,podľa chuti x kvapiek citron. šťavy, soľ, čerstvo pomleté biele korenie, štip.cukru, príp.trocha kurkumy/ferba/.
Popis prípravy: Rožky nakrájať a namočiť nekoľkých poliev.lyž.mlieka/aby neboli príliš napité ani suché,podobne ako aj kuchár/, Mandle sparíme v mlieku,ošúpeme,posekáme ako aj majorán-okrem tvrdých stoniek. Cesnak pokrájame, speníme na masle,pridáme posek.huby.
Zľahka podusíme. žltky oddelíme,zmiešame s ostatnými ingredienciami,ak žiaden čerst. majorán sušený pomrvíme/petržel?/ ochutíme soľou, z bielkov a štip.soli ušľaháme sneh,zľahka zmiešame a zvonka a zľahka zdnuká nasolené kurča naplníme/najprv zašijeme krk,po naplnení brucho,pečieme vo vymastenom pekáči 30 min.pri 200 st.,dopekáme pri nižších teplot.
Varianta 2.-pred plnením pod kožu všade kde sa dá popchať surové huby.Kurča síce vyzerá ako keby zomrelo na bubinoznu formu moru,je ale oveľa aromatickejšie a ako kanadský žartík OK.
Máčik
Diskusia k receptu
co tam po farbe, hlavne ze chut je dobra, tak toto istotne vyskusam. vdaka.
Reagovať na správu
Ahoj Milustek,ak nerastú Lieviky,určite rovnocenná náhrada by boli Tvoje obľúbené
masliaky,mladé chrumkavé plodnice.Bon apetit!
P.S.Poslal som recept na grilované Masliakovo-zeleninové špajble,vyskúšaj.
Reagovať na správu
..vyskusane,..vynikajuce! hlavne plnka(asi i z dôvodu, ze vzdy som rad, ked som "plnka"),
.. skoda, nie je foto, a pod tou kozkou nema paru, uz sa tesim na lievik...
Reagovať na správu
Ohohohó-vyzerá to dobre!Už len počkať 8-9 mesiacov...
Reagovať na správu
Žiaľ na Slovensku som nálezisko lievikov našiel len vysušené plodnice,dúfam tam narastú túto sezónu.
Reagovať na správu
...za traktorove vlečky je lievika, tak som (sme !) 1 kura v noci urobil(i), ja nieco, manzelka daco, je to úžasné jedlo !!! na roven skvarovych plavok, a gulasu, ...a.....ho staviam, a aj som foto bachol do placu !
Reagovať na správu
Ej! Ale ze prudko jedlo vyzerá to Morove kura...kua, az pri srdci za lievikmi trubkovitymi zabolelo
Reagovať na správu
V nedeľu som prvýkrát našla lievik trúbkovitý aj v Kováčovských kopcoch (alebo som si ho doteraz nevšimla). To som ešte nevedela, že je to jedlá huba. S veľkým atlasom húb od Hagaru sa ťažko chodí po lese, ale doma som si prinesenú vzorku určila. Teraz ste ma s týmto receptom tak navnadili, že v sobotu vyrážam do lesa a recept určite vyskúšam.
Reagovať na správu
morové kura som už pripravovala... famózne je,
lievika je teraz kopy, už mám zásoby, aj zdroj pravých domácich kuriatok,
to bude zase nebíčko v papuľke
odporúčam každému, jedlo je dobré aj za studena, aróma lievika ešte viacej vynikne, aj kuracia plnka s lievikom samotne na plechu upečená je mňamka
Reagovať na správu
Dnes sme ho doma vyskúšali,môžem každému doporučiť,je výborné.
Reagovať na správu
dakujem za tip,vyzera vyborne mňam
Reagovať na správu
Môže byť celkom zaujímavé 100 percentne vyskúšam
Reagovať na správu
...no a mám to za sebou - aj v sebe
Musím chváliť, kuriatko je skvelé, lieviky mu dali zaujívamú vôňu i chuť, plnka je famózna - baví ma na nej tá chrumkavosť mandlí.
P.S.: Doslova som vyžrala všetky trčiace lieviky von z kože - po upečení boli fajne chrumkavé, lepšie chipsy som v živote nejedla
Vďaka Máčik za super recept...
Reagovať na správu
Lievikov som nazbieral za voz, tak po kapustnici s lievikom, ktorú sme dnes dojedli, vyskúšame i morové kuriatko. zajtra na obed. už teraz mi tečú slinky...
Reagovať na správu
Ľudia, tak toto bola symfónia "Má vlast" na tanieri! Úžasné! Prudko jed-
lé, prudko odporúčané!
Reagovať na správu
Aj touto cestou sa omlúvam kurčatám za ich prudko zvýšenú úmrtnosť.Túto sezónu bolo holt požehnane lievikov.
Reagovať na správu
Ja byť kurčaťom, tak ak mám zomrieť za účelom M.M.K, tak zomriem ako hrdé a šťastné kurča z tak prekrásnej smrti
Reagovať na správu
Nejak sa mi to nezobrazilo,ale doporučoval som"Silne modifikov.Cima...-Plnená teľacia hruď"z receptov"Hríbovité",variantu s lievikmi,napr.na Nový Rok.Tak sa plesnite po vrecku,aj studené mňamka.Laco,ako chutila kapustnica s lievikom?Evka, vďaka za pochvalu,ani si to nezaslúžim...
Reagovať na správu
znie to super, vyskusam, len budem musiet za lievikom asi pocestovat lebo u nas som ho videl len sporadicky
Reagovať na správu
Dnes som kombinovane vyskúšal, môžem všetkým len odporučiť.
Použil som zmesku húb - modráky, kuriatka, jelenku, plávky ...
Pre druhú variantu (pod kožu) sa mi najlepšie osvedčili predvarené modráky. Keď nožičku prekrojíte pozdĺžne a potom krájate priečne (na polkrúžky, ca. 5~7 mm) - potom ako keby ste pod kožu strkali strúčiky cesnaku.
Plnku som robil samostatne s ostatnou zmeskou húb.
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.