Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Lievik trúbkovitý »

Kurča plnené Lievikom trubkovitým

Varianta "Morové kurča. Môžu byť aj iné huby podobnej konzistencie. Neberte kurence a lá broiler,plesnite sa po vrecku a kúpte prima kvalitu!Kedže varím "by očko",kvantá skúsim napísať exaktne ako sa dá.Sú závislé od veľkosti hoviedka a kvality nápoja(pravidlo 1.vid hore.

Ingrediencie: 1 kurča /Pouillard/, 3-4 staršie rožky, 3-4 vajcia, 100 g masla 100 g mandlí,2-3 str, cesnaku,hrsť čerstvého majoránu,podľa chuti x kvapiek citron. šťavy, soľ, čerstvo pomleté biele korenie, štip.cukru, príp.trocha kurkumy/ferba/.

Popis prípravy: Rožky nakrájať a namočiť nekoľkých poliev.lyž.mlieka/aby neboli príliš napité ani suché,podobne ako aj kuchár/, Mandle sparíme v mlieku,ošúpeme,posekáme ako aj majorán-okrem tvrdých stoniek. Cesnak pokrájame, speníme na masle,pridáme posek.huby.

Zľahka podusíme. žltky oddelíme,zmiešame s ostatnými ingredienciami,ak žiaden čerst. majorán sušený pomrvíme/petržel?/ ochutíme soľou, z bielkov a štip.soli ušľaháme sneh,zľahka zmiešame a zvonka a zľahka zdnuká nasolené kurča naplníme/najprv zašijeme krk,po naplnení brucho,pečieme vo vymastenom pekáči 30 min.pri 200 st.,dopekáme pri nižších teplot.

Varianta 2.-pred plnením pod kožu všade kde sa dá popchať surové huby.Kurča síce vyzerá ako keby zomrelo na bubinoznu formu moru,je ale oveľa aromatickejšie a ako kanadský žartík OK.

Máčik

Hodnotenie:

(8 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

milustek pokročilý, atlasár 2.10.2007 18:18

co tam po farbe, hlavne ze chut je dobra, tak toto istotne vyskusam. vdaka.

Reagovať na správu

portret

Máčik 2.10.2007 19:02

Ahoj Milustek,ak nerastú Lieviky,určite rovnocenná náhrada by boli Tvoje obľúbené
masliaky,mladé chrumkavé plodnice.Bon apetit!
P.S.Poslal som recept na grilované Masliakovo-zeleninové špajble,vyskúšaj.

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 15.1.2009 11:58

..vyskusane,..vynikajuce! hlavne plnka(asi i z dôvodu, ze vzdy som rad, ked som "plnka"),
.. skoda, nie je foto, a pod tou kozkou nema paru, uz sa tesim na lievik...

Reagovať na správu

portret

maroš atlasár 15.1.2009 17:38

Ohohohó-vyzerá to dobre!Už len počkať 8-9 mesiacov...

Reagovať na správu

portret

Máčik 16.1.2009 08:34

Žiaľ na Slovensku som nálezisko lievikov našiel len vysušené plodnice,dúfam tam narastú túto sezónu.

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 18.8.2010 21:23

...za traktorove vlečky je lievika, tak som (sme !) 1 kura v noci urobil(i), ja nieco, manzelka daco, je to úžasné jedlo !!! na roven skvarovych plavok, a gulasu, ...a.....ho staviam, a aj som foto bachol do placu !

Reagovať na správu

portret

Eviana 25.8.2010 16:10

Ej! Ale ze prudko jedlo vyzerá to Morove kura...kua, az pri srdci za lievikmi trubkovitymi zabolelo

Reagovať na správu

portret

ambr 19.8.2010 09:00

V nedeľu som prvýkrát našla lievik trúbkovitý aj v Kováčovských kopcoch (alebo som si ho doteraz nevšimla). To som ešte nevedela, že je to jedlá huba. S veľkým atlasom húb od Hagaru sa ťažko chodí po lese, ale doma som si prinesenú vzorku určila. Teraz ste ma s týmto receptom tak navnadili, že v sobotu vyrážam do lesa a recept určite vyskúšam.

Reagovať na správu

portret

medulienka pokročilý 27.8.2010 10:42

morové kura som už pripravovala... famózne je,
lievika je teraz kopy, už mám zásoby, aj zdroj pravých domácich kuriatok,
to bude zase nebíčko v papuľke
odporúčam každému, jedlo je dobré aj za studena, aróma lievika ešte viacej vynikne, aj kuracia plnka s lievikom samotne na plechu upečená je mňamka

Reagovať na správu

portret

siral 3.9.2010 14:54

ako vraví Miňo Demovič - budete mať papuľku v nebíčku

Reagovať na správu

portret

maroš atlasár 5.9.2010 14:47

Dnes sme ho doma vyskúšali,môžem každému doporučiť,je výborné.

Reagovať na správu

portret

virtue205 atlasár, moderátor 6.9.2010 14:13

dakujem za tip,vyzera vyborne mňam

Reagovať na správu

portret

fofino 7.9.2010 11:48

Môže byť celkom zaujímavé 100 percentne vyskúšam

Reagovať na správu

portret

Eviana 12.9.2010 15:26

...no a mám to za sebou - aj v sebe
Musím chváliť, kuriatko je skvelé, lieviky mu dali zaujívamú vôňu i chuť, plnka je famózna - baví ma na nej tá chrumkavosť mandlí.
P.S.: Doslova som vyžrala všetky trčiace lieviky von z kože - po upečení boli fajne chrumkavé, lepšie chipsy som v živote nejedla
Vďaka Máčik za super recept...

Reagovať na správu

portret

LacoM 25.9.2010 18:45

Lievikov som nazbieral za voz, tak po kapustnici s lievikom, ktorú sme dnes dojedli, vyskúšame i morové kuriatko. zajtra na obed. už teraz mi tečú slinky...

Reagovať na správu

portret

LacoM 26.9.2010 20:11

Ľudia, tak toto bola symfónia "Má vlast" na tanieri! Úžasné! Prudko jed-
lé, prudko odporúčané!

Reagovať na správu

portret

Máčik 26.11.2010 13:54

Aj touto cestou sa omlúvam kurčatám za ich prudko zvýšenú úmrtnosť.Túto sezónu bolo holt požehnane lievikov.

Reagovať na správu

portret

Eviana 26.11.2010 14:04

Ja byť kurčaťom, tak ak mám zomrieť za účelom M.M.K, tak zomriem ako hrdé a šťastné kurča z tak prekrásnej smrti

Reagovať na správu

portret

Máčik 26.11.2010 14:19

Nejak sa mi to nezobrazilo,ale doporučoval som"Silne modifikov.Cima...-Plnená teľacia hruď"z receptov"Hríbovité",variantu s lievikmi,napr.na Nový Rok.Tak sa plesnite po vrecku,aj studené mňamka.Laco,ako chutila kapustnica s lievikom?Evka, vďaka za pochvalu,ani si to nezaslúžim...

Reagovať na správu

portret

ivann 2.3.2018 14:45

znie to super, vyskusam, len budem musiet za lievikom asi pocestovat lebo u nas som ho videl len sporadicky

Reagovať na správu

portret

samoT 29.8.2021 22:49

Dnes som kombinovane vyskúšal, môžem všetkým len odporučiť.
Použil som zmesku húb - modráky, kuriatka, jelenku, plávky ...
Pre druhú variantu (pod kožu) sa mi najlepšie osvedčili predvarené modráky. Keď nožičku prekrojíte pozdĺžne a potom krájate priečne (na polkrúžky, ca. 5~7 mm) - potom ako keby ste pod kožu strkali strúčiky cesnaku.
Plnku som robil samostatne s ostatnou zmeskou húb.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Vladimír Beňadik (serpico) (serpico)


Eva Adamcseková (Eviana)


Tomáš Marták (samoT)