Hubo,knedlo,zelo, alebo Český trojboj po dubácky
Vynikajúce jedlo pre dve osoby z dubákov alebo hríbov smrekových, kto to skúsi, určite neoľutuje. Je to vlastne variácia českého trojboja, ovšem hubovo unikátna.
Ingrediencie: Stredne veľké hríby 6 až 8 ks aj nožičkami, bravčová masť, cibuľa, cesnak, soľ, celá rasca
Popis prípravy: Plodnice oddelíme od nožičiek /malé môžeme upiecť aj celé/, väčšie plodnice a nožičky prekrojiť na polovice.Do bravčovou masťou dobre vymastenenej zapekacej misy,alebo pekáča naukladáme očistené a umyté huby, okolo nich a na ne rozložíme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, plátky cesnaku a všetko posolíme a posypeme rascou.podľa potreby môžeme pridať ešte za lyžicu masti, podlejeme 1 1/2 dcl vody a zakryté dáme piecť do vyhriatej rúry /190 až 200 stupňov/. Po 20 min odkryjeme a podľa potreby necháme tak na 15 min ešte zapiecť.Hríby aspoň 2 - 3 krát prelievame výpekom aj s cibuľou a cesnakom.K upečeným hríbom podávame dusenú sudovú kapustu s knedľou.
Ing. Dezider Benc
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.