Modráková omáčka
Je to recept našej starej mamy - spomínam na ňu ako na žlto-zelenú omáčku s fantastickou chuťou - v lete osvieži aj mierne zohriata, vlažná.
Ingrediencie: Modráky (hríb siný), prípadne iné podobné huby, zemiaky, voda, soľ, (vegeta), korenie čierne, nové, bobkový list,mlieko, smotana, maslo, hladká múka, ocot
Popis prípravy: Modráky (hríb siný) a prípadne k nemu iné podobné huby pokrájame a uvaríme, pridáme na kocky pokrájané zemiaky, posolíme, pridáme cele čierne korenie (5 zrniečok) a nové korenie (2 zrnká), soľ, prípadne vegetu. Urobíme "zátrepku" s hladkou múkou a plnotučným mliekom, prípadne sladkou smotanou. Ak použijem mlieko, tak nakoniec dáme rozpustiť do polievky nakoniec trochu masla. Pridáme bobkový list a ocot podľa chuti.
maria11
(2 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.