Šalát z uchovca
tento šalát je úžasnou pripomienkou na hubovú sezónu v čase, kedy húb v lese niet a doma v špajzi sú iba sušené
Ingrediencie: 1 šálka sušených húb (najlepší je uchovec bazový), 500 g čínskej kapusty (môže byť ľadový šalát - je jemnejší), 1 červená paprika nakrájaná na tenké rezančeky, 2 strúčky cesnaku, opražené sézamové semienka (nemusia byť)
zálievka: 1 PL sójovej omáčky, 1 PL cukru, 1 PL vínneho octu ( môže byť aj obyčajný), 1 PL rastlinného oleja, štipka drvenej pálivej papriky (podľa chuti), štipka mletého zázvoru, soľ
Popis prípravy: Sušené huby namočíme na dve-tri hodiny a potom uvaríme asi 15-20 min. Scedíme, necháme čiastočne vychladnúť, pretlačíme na ne cesnak, pokvapkáme trochou oleja a necháme postáť.
Medzitým si nakrájame čínsku kapustu, zamiešame zálievku, opečieme sézamové semienka na suchej platničke a necháme vychladnúť. Všetko spolu zmiešame až tesne pred podávaním na stôl.
Prajem dobrú chuť!
PS: stačí k tomu opečená bagetka, mňam...
Jarmila Richmanová
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.