Ingrediencie: 1 a 3/4 l vody, 0,5 l octa, 20 dkg cukru, 2 lpolévkové lžíce soli, 20 kuliček černého pepře, 15 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 1 polévková lžíce hořčičného semínka, cibule, paprika, houby (nejlépe hlíva ústřičná, ryzec smrkový, pařezník pozdní)
Popis prípravy: Nejdříve připravíme nálev svařením všech ingrediencí kromě hub, cibule a papriky. Nálev vaříme zhruba 5 minut. Propláchnuté a nakrájené houby povaříme ve vodě - vaříme zhruba 15 - 20 minut (v případě hlívy ústřičné i déle), poté houby scedíme, propláchneme ve studené vodě a plníme do sklenic, do kterých společně s houbami umístíme také 3 - 4 prožky papriky a 4 - 5 plátků cibule. Poté sklenice zalijeme procezeným nálevem, tak aby byly houby celé ponořeny, zavíčkujeme a zavaříme.
Jaroslav Malý
Diskusia k receptu
Jardo dík, už som sa nevedela dočkať. Inak tento recept vrele doporučujem, fakt je skvelý (mám vyskúšané). Hneď zahadzujem všetky ostatné "nálevy".
Reagovať na správu
Vierka chcem sa ťa spýtať na jednu vec. Skúšala si zavárať aj krásnopórovec ovčí? U nás túto hubu nikto nezbiera, hoci jej výskyt v ihličnatých lesoch je fakt mimoriadny. Chcel by som ešte poďakovať ľuďom, ktorí sa venujú týmto stránkam, pomaličky mi otvárajú oči a vidím tie huby dnes úplne inak...
Reagovať na správu
kamarát ho zavára ,je to fantastická huba a chutná dal mi okoštovať ale škoda že jej mal len tak málo !len očerná v poháriku .ale je masitá a chutná huba .keby tu bola v Piešťanoch ,bez mihnutia oka by som jej pozávaral aj 2 tony !!!
Reagovať na správu
Ešte som chcel k tej dobe varenia. Zdá sa mi 15 až 20 minút veľmi veľa. Ja obváram huby tak tri minúty a sú akurát.
Reagovať na správu
Pozor! Ak zaváraš aj "jedovaté" hríby zrnitohlúbikové tak je dobré povariť cca 30 min!
Reagovať na správu
Tie som ešte zavárať neskúšal, väčšinou ich mrazím a potom dlhšie upravujem. Ty nemáš skúsenosti s krásnopórovcom???
Reagovať na správu
Krásnopórovce nezaváram, pretože moja mangelka ich nechce ani vidieť.Ale spôsob spracovania je asi ako pri kuriatku, alebo jelenke. Tie zaváram.
Reagovať na správu
V podstate to robím rovnako, ale varím v slanej vode a len cca 5 min (okrem modrákov). Potom nie sú "mľandravé". Cibuľu, či papriku dávam len sporadicky, lebo menia typickú "hubovú" chuť. Do rýdzikov a plávok dávam do nálevu aj 3-4 ks podrvenej borievky, vynikne korenistá chuť húb.
Reagovať na správu
Mne zase cibuľa v nakladaných hubách najviac chutí. S paprikou som tiež ešte nenakladal...
Reagovať na správu
Dakujem za recept - vyskusam . A papriku davam tiez (cervenu aj zelenu).... lepsie to vyzera a znizuje to "mlandravoast"
Reagovať na správu
Vyskúšané,Super!
Dakujeme
Reagovať na správu
Dobry den, da sa podla toho receptu zavarat aj suchohrib?
Vdaka
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.