Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hliva »

Nakládané houby v sladkokyselém nálevu


Ingrediencie: 1 a 3/4 l vody, 0,5 l octa, 20 dkg cukru, 2 lpolévkové lžíce soli, 20 kuliček černého pepře, 15 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 1 polévková lžíce hořčičného semínka, cibule, paprika, houby (nejlépe hlíva ústřičná, ryzec smrkový, pařezník pozdní)

Popis prípravy: Nejdříve připravíme nálev svařením všech ingrediencí kromě hub, cibule a papriky. Nálev vaříme zhruba 5 minut. Propláchnuté a nakrájené houby povaříme ve vodě - vaříme zhruba 15 - 20 minut (v případě hlívy ústřičné i déle), poté houby scedíme, propláchneme ve studené vodě a plníme do sklenic, do kterých společně s houbami umístíme také 3 - 4 prožky papriky a 4 - 5 plátků cibule. Poté sklenice zalijeme procezeným nálevem, tak aby byly houby celé ponořeny, zavíčkujeme a zavaříme.

Jaroslav Malý

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

Amandi pokročilý 26.4.2007 09:59

Jardo dík, už som sa nevedela dočkať. Inak tento recept vrele doporučujem, fakt je skvelý (mám vyskúšané). Hneď zahadzujem všetky ostatné "nálevy".

Reagovať na správu

portret

lesnýdes 26.4.2007 10:18

Vierka chcem sa ťa spýtať na jednu vec. Skúšala si zavárať aj krásnopórovec ovčí? U nás túto hubu nikto nezbiera, hoci jej výskyt v ihličnatých lesoch je fakt mimoriadny. Chcel by som ešte poďakovať ľuďom, ktorí sa venujú týmto stránkam, pomaličky mi otvárajú oči a vidím tie huby dnes úplne inak...

Reagovať na správu

portret

Amandi pokročilý 26.4.2007 21:35

Nie neskúšala, ale rada vyskúšam.

Reagovať na správu

portret

čižmo 25.3.2012 15:32

kamarát ho zavára ,je to fantastická huba a chutná dal mi okoštovať ale škoda že jej mal len tak málo !len očerná v poháriku .ale je masitá a chutná huba .keby tu bola v Piešťanoch ,bez mihnutia oka by som jej pozávaral aj 2 tony !!!

Reagovať na správu

portret

lesnýdes 26.4.2007 10:20

Ešte som chcel k tej dobe varenia. Zdá sa mi 15 až 20 minút veľmi veľa. Ja obváram huby tak tri minúty a sú akurát.

Reagovať na správu

portret

peter_p 26.4.2007 12:54

Pozor! Ak zaváraš aj "jedovaté" hríby zrnitohlúbikové tak je dobré povariť cca 30 min!

Reagovať na správu

portret

lesnýdes 26.4.2007 13:02

Tie som ešte zavárať neskúšal, väčšinou ich mrazím a potom dlhšie upravujem. Ty nemáš skúsenosti s krásnopórovcom???

Reagovať na správu

portret

peter_p 26.4.2007 15:35

Krásnopórovce nezaváram, pretože moja mangelka ich nechce ani vidieť.Ale spôsob spracovania je asi ako pri kuriatku, alebo jelenke. Tie zaváram.

Reagovať na správu

portret

čižmo 25.3.2012 15:34

zaváraj brate zaváraj ,pokial ho máš vela zaváraj !!!!vynikajuce dačo !

Reagovať na správu

portret

fogo 3.5.2007 11:13

V podstate to robím rovnako, ale varím v slanej vode a len cca 5 min (okrem modrákov). Potom nie sú "mľandravé". Cibuľu, či papriku dávam len sporadicky, lebo menia typickú "hubovú" chuť. Do rýdzikov a plávok dávam do nálevu aj 3-4 ks podrvenej borievky, vynikne korenistá chuť húb.

Reagovať na správu

portret

lesnýdes 3.5.2007 12:32

Mne zase cibuľa v nakladaných hubách najviac chutí. S paprikou som tiež ešte nenakladal...

Reagovať na správu

portret

jozef19 6.5.2007 10:12

Dakujem za recept - vyskusam . A papriku davam tiez (cervenu aj zelenu).... lepsie to vyzera a znizuje to "mlandravoast"

Reagovať na správu

portret

zsolti pokročilý 26.11.2012 16:16

Vyskúšané,Super!
Dakujeme

Reagovať na správu

portret

pajo1 15.10.2015 11:53

Dobry den, da sa podla toho receptu zavarat aj suchohrib?
Vdaka

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.