Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Uchovec bazový »

Pikantný šalát z uchovca bazového


Ingrediencie: ľubovoľné množstvo uchovca bazového, cesnak (pomerne veľa), soľ, sladká a štipľavá červená paprika v pomere 1:1, kvalitný rastlinný olej

Popis prípravy: Usušené plodnice uchovca bazového namočíme do horúcej vody a necháme stáť 2 - 3 hodiny. Precedíme cez sito a necháme odkvapkať.

Do misy prelisujeme cesnak, rozotrieme so soľou a paprikou, primiešame huby a zalejeme olejom tak, aby všetky plodnice boli obalené olejom, ale aby v ňom neplávali.

Zmes natlačíme do pohára tak, aby sme vytlačili všetok vzduch. Uložíme do chladičky. Vydrží aj rok.

Hodí sa na zapečené mäsové hrianky, k rybacím pokrmom alebo ako chuťovka pri popíjaní.

Božena Kuzmová

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

portret

m.gabris pokročilý 11.12.2009 21:12

idem to vyskusat..mam asi 4kila

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 13.1.2013 12:39

Moja dcéra s obľubou zberá uchovec a používa ho do číny, Na tento recept ju musím upozorniť, je to je niečo nové, hodné okúsiť..

Reagovať na správu

portret

turistka pokročilý 2.3.2016 19:15

Tiež som dnes nazbierala, vyskúšam.

Reagovať na správu

portret

uchovec 2.1.2021 18:38

Chcem sa spýtať, či by to nebolo lepšie uchovec aspoň 20 minút povariť, zdá sa mi totiž, že zaliať ho horúcou vodou nestačí. Robil som to už viac krát zo sušeného uchovca podľa návodu, všetko bolo ok, chutilo super. Ale dcéra má teraz histamínovú intoleranciu a po konzumácii šalátu sa u nej silne prejavili reakcie na histamín. Dá sa to aj z čerstvého uchovca? Podľa mňa by to mohlo ísť po prevarení...

Reagovať na správu

portret

uchovec 2.2.2023 13:00

Pridal som navyše aj údenú mletú papriku. Mňaaam... Nabudúce pridám do toho aj najemno nasekanú cibuľu.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Pavol Zeliska