Pikantný šalát z uchovca bazového
Ingrediencie: ľubovoľné množstvo uchovca bazového, cesnak (pomerne veľa), soľ, sladká a štipľavá červená paprika v pomere 1:1, kvalitný rastlinný olej
Popis prípravy: Usušené plodnice uchovca bazového namočíme do horúcej vody a necháme stáť 2 - 3 hodiny. Precedíme cez sito a necháme odkvapkať.
Do misy prelisujeme cesnak, rozotrieme so soľou a paprikou, primiešame huby a zalejeme olejom tak, aby všetky plodnice boli obalené olejom, ale aby v ňom neplávali.
Zmes natlačíme do pohára tak, aby sme vytlačili všetok vzduch. Uložíme do chladičky. Vydrží aj rok.
Hodí sa na zapečené mäsové hrianky, k rybacím pokrmom alebo ako chuťovka pri popíjaní.
Božena Kuzmová
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.