Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
Krásne šťavnaté farby
Reagovať na správu
Dik a čo ty na Záhorí? Nevidel si vhodné stomy? Niekde pri Rudave, Maline, alebo pri rybníkoch sú určite vhodné sírovcové lokalitky ...
Reagovať na správu
To som sa len tak prechádzal, nič som nehľadal, len nasával. Na Záhorí poznám len lokality na suchohríby hnede a pár dubakovych, mám nachodených ešte malo km aby som toho viac poznal
Reagovať na správu
Opäť pekne Juraj 👍👌🙂
Reagovať na správu
Diki. Toto bolo krvavo odšlapané. Na mnohých čerešniach, kam som išiel na istotu nebol ani ťuk, alebo boli ťažbou vyťažené a odstránené. To sa inak čudujem, načo berú to chytené čerešňové drevo. Tam kde ich nechajú úplne dožiť sledujem, na akú nádhernú tmavočervenú pôdu plnú živín sa rozložia.
Videl som aj pár starých sírovcov, ale tie som samozrejme nefotil. Ešte som bol rád, že som neprišiel s dlhým nosom, ale po prebratí a povykrajovaní to nakoniec boli rovné 2 kg - tak akurát.
Reagovať na správu
Krásna mozaika. 👌😃
Reagovať na správu
Paráda Juraj! Teba tie sírovce tuším priťahujú. Máš nábeh na slovenský rekord.
Reagovať na správu
Chodím na ne už 30 rokov, Pištinko. V tom čase to nepoznal a nezbieral absolútne nikto z môjho okolia, ani z hubárov, ktorých som poznal. Ťukali si na čelo, že kto to videl jesť drevokazné huby. Tak je to u mňa za tie roky aj taká tradícia, vychutnávať si sírovcovú sezónu. Aj nostalgia a spomienky ... Všetko ide zrazu nejako strašne rýchlo
Reagovať na správu
Úžasné nálezy Jurko👍👍👍😉🍀🥇💯Teším sa s Tebou 😉👌
Reagovať na správu
Fajnové sírovce Tarzanko! Ten nádherný mladučký šťavnatý v pravo hore na krásnej mozajke si viem predstaviť s kuracím prsom v kari omacke s ryžou.. 😅😇 Ako si ich najradšej pripravuješ? Skúšal som to kari a ešte zasterilizovať na kyselo a raz rezeň, ale tie mi až tak nešmakovali. To kari mi najviac chutilo. 50 na 50 prso a sírovec, veľa kari, ryža a petržlenku na vrch. 👌
Reagovať na správu
Čau Miško. Musím priznať, že u nás je kuchársky veľmajster moja manželka. Takže ja ani nemám nejakú motiváciu variť. Posledné roky milujem sírovec v polievkách nakrájaný na tenučké plátky, alebo štvorčeky. Tam stratí tú kyselkavosť. Ale je fantastický aj v rizote, v cestovinách, ako stroganov, ako francúzske zemiaky, v trojobale, v lasagnach ... On perfektne nasiakne chuťami iných ingrediencií – mäsko, výpek, slaninka, šťavy, omáčky ... a super doplnok je aj parmezán alebo grano padano. Kari bude určite super, hlavne aby bol sírovec mladučký. Tohtoročná sírovcová sezóna je fantastická.
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Juraj Illavský
Čas a miesto:
04. 05. 2024, Modra
Popis:
Vo vzdialených kútoch modranského chotára pár pekných sírovcových pozdravov - dva na čerešňových pahýloch a jeden pekný trs na ležiacom machom obrastenom kmeni. Inak akýchkoľvek húb zatiaľ veľmi málo. Cez 20 tisíc krokov. Les bol príjemne chladivý, popršaný, zelený a voňavý.
Identifikácia:
Exsikát neexistuje
Huba nemusí byť spoľahlivo identifikovaná. Pomôžte s jej identifikáciou a napíšte do diskusie k obrázku svoj názor.
Ďalšie informácie:
ID: 886315; Zverejnené: 04. 05. 2024
Zaradené:
Ďalšie fotografie