Diskusia k fotografii
Miško, si dobrý chlapec a určite aj dobrý kuchár. Aj si to veľmi pekne nafotil a popísal. Hneď by som si z tej polievky dal.
Do "Výskytov" to ale nepatrí. Sú tu na to iné sekcie, alebo podsekcie. Napríklad "recepty" kde môžeš pridať svoje nápady a skúsenosti. Alebo v časti Informácie, je tam podsekcia "Články a informácie" ... ale sem nie. A ešte si zaklikol aj "rástli" a pritom sám píšeš, že nerástli. Ja to nahlasovať nebudem, ale je možné, že ti to admini z tohto dôvodu vymažú. Keby si niečo v lese našiel, odfotil úlovok a potom druhý obrázok by si dal, čo si z toho uvaril - to by asi ešte bolo podľa pravidiel, alebo môžeš potom na taký obrázok dať odkaz vo svojej diskusii pomocou hranatej zátvorky a čísla fotky (ktorú si môžeš dať do svojej fotogalérie pod názvom napr. "recepty z húb" a podobne.
Snáď sa rozumieme a verím, že to pochopíš v dobrom. Inak rozhodne by si si mohol založiť napríklad svoj hubársky kuchársky kanál na YT. Tu je inak vynikajúci kuchár Peťo Mášik "Otec", môžete si vzájomne poradiť. Drž sa!
Reagovať na správu
Tarzan ďakujem Ti za upozornenie. Súhlasím s Tebou a budem to rešpektovať. Pekne si to napísal, netušil som že tu je viac sekcii.. Nikdy som neštudoval stránku podrobne. Ďakujem Ti za tvoj čas a info. Všetko dobré Ti prajem.
Reagovať na správu
Ďakujem ti Michal za pochopenie. Vedel som, ze to normálne pochopíš 👍✌️
Zároveň by som sa rad opýtal verejne Milana Bukóciho alias Milana B. alias Potulky prírodou a všetkých jeho 5 nickov, prečo dáva červené palce, prečo nimi zasmradzuje už mesiace mnoho pekných úlovkov, či žiarli alebo čo a že čomu nerozumel, alebo s čím sa nestotožňuje s tým, čo som napísal hore v komentári. To musí naozaj ako maxi zbabelec mínuskovať a nevie povedať ako chlap čo mu vadí? Aby som použil jeho vlastné slová, ktoré mimochodom použil z viacerých svojich anonymných nickov - "chová sa ako 8-ročné decko".
Reagovať na správu
Pridal som po dlhšom namáhaní mokej sedej kôry.. 😅 Robil som tam aj ipradvu dodatočne tak mozno tam bude niečo 2x.. Ale je to tu všetko. Prajem krásnu a úspešnú 🍄🟫🍄🟫🍄🟫 🌏🍀🌿🌳🌲💚
Reagovať na správu
Ja by som mu to odpustil, ak dá aj recept. Podľa mňa fajn spestrenie, keďže nám beží "uhorková" sezóna a všetko nejak je zaseknute.
Reagovať na správu
Užívateľ Mr. Mouse označil správu ako nerelevantnú.
Treba si uvariť silný vývar, robím zo Zlatého kuraťa z Kauf.. Klasika koreňová zelenina, čierne korenie, nové korenie, voda.. Ja robím v 5L hrnci a dolievam priebežne vodu aby som mal dosť vývaru. Po cca hodine až hodine a pol na miernom ohni.. ak už je mäsko mäkké treba vybrať a dochutiť soľou, vegetou podľa svojej chuti. Pridáš koreňovú zeleninu a varíš na miernom ohni ďalších 20-30 minút. Podľa toho ci dáš v celeku alebo nakrájanú. Odstaviť, precediť a pokracujeme..
( Upss skoro by som zabudol, davam aj 3 susene 🌶🔥😈 nech to má grády. Milujem pikantné.. 😉)
Vsuvka: z uvareného kuracieho mäska a zeleniny sa dá urobiť super rizotto.. 🥘 Čiže obrať od kostí mäsko, nakrájať vsetko na menšie a uvariť ryžu, dochutiť podľa chuti bylinkami, na vrch posypať parmezanom a petržlenku a ďalšia delikateska je na svete. 😉👌
Medzi tým si všetko pripravíš a nakrájaš zeleninu a 🍄🟫🍄🟫🍄🟫.
Na velkom woku roztopíš br. masť a veľmi rýchlo len speníš cesnak so zázvorom.. Aby mezhorelo a hned pridávaš najtvrdšiu zeleninu a postupne všetko podľa tvrdosti. Cca 3- 4 minútky každé aby to bolo rovnako al dente. Ak bude už toho veľa vo woku tak sleduješ za stáleho pretrepávania alebo opatrného premiešávania tvrdosť a ochutnávaš. Keď to začne mäknúť treba to zaliať vývarom a pridávaš kuracie prsia nakrájané na kocky. Varíš tak 3-4 min. Pridáš ak chces chilly pastu, srirachu podľa seba, sójová omáčka tak 5-6 PL, ustricová omáčka cca 3-4 radšej menej a pridávať po koštovke. Na 5L dávam 3 PL kryštálového cukru, 5-7 PL octu podľa chuti ale tiež radšej menej a pridávať. Každý má iné chuťové bunky. Vo deci vody rozmiešaš dobre 3PL solamilu a hneď šup do hrnca aby sa neusadil a dokonale pomiešať. Nasleduje koriander alebo petržlenka. Prevaríš aby sa solamil spojil zo všetkým 3-5 min povesť na silnejsom ohni. 🔥 Dochutiť ak treba soľou, cukrom, octom, sojovkou posypeš koliečkami mladej cibulky a je hotovo. 🥘✅👌
Ešte je aj varianta, že do polievky zašľaháš za stále miesania aj 🥚ko 😉👌
Ak budeš robiť tak daj vedieť či sa podarila.
Všetko dobré a dobrú chuť! 🐭🍄🟫〽️
Reagovať na správu
Ok nech sa páči Dušan. Začnem ingredienciami ktoré môžeš meniť podľa seba a aj ich množstvo. Ja dávam tak od srdca, nevážim nič na váhu:
Zázvor
Cesnak
Bravčová masť
Soľ
Čierne korenie
Mrkva
Petržlen
Zeler
Stopový zeler ( málo je veľmi výrazný chuťovo) ja som dal len jednu palicu
Pór
Chilli papričky
Sriracha ( nemusí byť)
Chilli alebo Feferónková pasta ( nemusí byť)
Väčia cibuľa alebo dve menšie
Sójová omáčka
Ustricová omáčka
Mungo klíčky
Bambusové klíčky
Koriander alebo petržlenka
Mladá cibulka na posypanie ( hlavne zelená časť)
Celé kura na vývar ( prsia vyrezať a na kocečky nakrájať, pôjdu na koniec do polievky
Krištáľový cukor
Ocot
Solamil
Voda
Láska - varím s láskou ♥️🙂👌
Huby a hríby: ja som dal hlivu, dubáky, smrekáče, zrnkáče, shitake, judášovo ucho zo všetkých za hrsť. Postup napíšeš v ďalšej správe. Ak by si chcel aj s foto tak mi posli mail alebo cez Whatsapp ešte lepšie. Fotím si počas varenia, je to lepšie keď to človek aj vidí. Ako chceš..
Reagovať na správu
Súhlasím s Tarzanom, ale tá polievka vyzerá skvele...😋😋😋
Reagovať na správu
Polievočka,že ,,eňo-ňuňo"👍👌🥇Tiež súhlasím s Tarzanom a vidieť,že Ťa baví kuchtenie a máš aj fantáziu.👍😉
Reagovať na správu
Ďakujem Otecko 🙏🙂
Mail som čítal, zareagujem neskôr.. Možno až zajtra lebo mám dnes fofry.. 💪💪
Reagovať na správu
Podľa fotky a ingrediencií to musela byť ozaj mňamka. Súhlasím s Tarzanom a pre teba👍👍,ako si to prijal. Prajem všetkým úspešný hubársky rok.🍀🙂
Reagovať na správu
Ďakujem za reakciu Marti. Aj ja Tebe prajem úspešný hubársky rok. 🙂👍🍄🟫🌿🌳🫶🌲💚🍀
Reagovať na správu
Polievočka vyzerá luxusne ale tiež súhlasím že to tu do výskytu nepatrí, to by som vieš kolko takých svojích hubových "foodpornov" sem mohol dat Aj včera som robil telacinku na divoko s Karpatskou zmeskou hub...mohla by sa tu vytvorit podsekcia na fotky z hubových receptov nech sa darí a dobrú chuť... :D
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Mr. Mouse
Čas a miesto:
04. 05. 2024, Bratislava
Popis:
Keďže je to zatiaľ v lese slabota tak som skočil na nákup do nemenovaného obchodu.. No a reku pridám aj takýto prispevok na spestrenie.. 😅😇 Nakúpil som čo trebalo a vytiahol som aj zásoby z minulého roku.. ( sušené dubáky, modráky a smrekové ) Brutálnu chuť som mal na ostrokyslú 😍 ale že ju nejak vylepším.. 🌶🔥😈
🍄🍄🟫🌿 Tak som si zrobil vývarik zo Zlatého kuriatka, nakrájal zeleninku, hlivu, kuracie prsia atď.. Hlivu som kúpil pekný trs a použil som aj nasušené minuloročné hríbiky z našich krásnych lesov a samozrejme aj judášovo ucho a shitake z Kauf.... 😁👌Po pár hodinách práce som si pochutnal na výbornej ostrokyslej polievočke.. 😁👌🍀🌶🔥😈🥘
Identifikácia:
Exsikát neexistuje
Huba nemusí byť spoľahlivo identifikovaná. Pomôžte s jej identifikáciou a napíšte do diskusie k obrázku svoj názor.
Ďalšie informácie:
ID: 886260; Zverejnené: 04. 05. 2024
Zaradené:
Ďalšie fotografie