Duško, rýdziky patria medzi moje najobľúbenejšie huby. Ich chuť je jedinečná, nezameniteľná, či už ako opekané na masle, alebo zavárané. Prajem Ti dobrú chuť!
Reagovať na správu
Rydziky su aj moje topky. Toto vela hubarov ani nikdy nenajde. Su krasne. Isbn k tym majovkam, si si stopercentne isty ze su to majovky? Ja som tie carovne kruhy tiez nasiel v rydzikovom terene, ale ta vona pre mna nie je ona. Ja by som ich asi oznacil za nejake strmulky. Neviem no, ta vona mi nesedela a majovky som v zivote nenasiel v ihlici. J.
Reagovať na správu
Juraj, napojenie lupenov na hlubik je celkom zretelne, strmulky tento znak maju iny. Majovky v ihlici nachadzam celkom bezne, skor to bude ale o primiesanej drevine, ktora v tom ihlici je /hloh, trnka, sipka.../ Dnes som zase prebehol majovkovniska a sanka bola dole. Na jar som nikdy nevidel to co tam je dnes...
Reagovať na správu
Mať fleky na rýdziky v Malých Karpatoch je už v dnešnej dobe kumšt. Gratulujem. Zrejme mali všetky oranžové mlieko, že? Aj si prišiel na to aký je to druh? Boli tam prítomné aj vápence? A asi pod borovicou, že?
Do úvahy zrejme prichádzajú:
https://www.nahuby.sk/atlas-hub/Lactariu...
alebo pravdaže
https://www.nahuby.sk/atlas-hub/Lactariu...
Keď budeš znovu pri rýdzikoch Dušan, urob pokus, či sa to mlieko po 5-10 min nezačne meniť z oranžovej na krvavočervenú, lebo v tom prípade by to bola celkom raritka -
https://www.nahuby.sk/atlas-hub/Lactariu...
Veľa zdaru!
Reagovať na správu
Jasnačka, to bude najpravdepodobnejšie.
Keď sme bývali s rodinkou na nejakej dovolenke na horárni (vo V.Fatre, alebo na Mur. planine), radi sme si robili rýdzikové chipsy na pamajoráne
To bol jeden z mála receptov kedy deti jedli huby.
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.