Nasledujúce fotografie
kocúrRe: 11
Jaro .
22. 06. 2024
Diskusia k fotografii
Viem o nom desiatky rokov a az posledne 3 roky si ho kupujem. Ma nejaky nahubak skusenost s pestovanim? Zaujimama ma hlavne kde a aku odrodu pestuje.
Vcera som jeden plod asi osami poskodeny okusil a bol uz znacne prezrety. Tak dnes som bol nejake natrhat a na moje prekvapenie su este dost tvrde. Jeden som ochutnal a je este aj trocha trpky.
Reagovať na správu
Ked tak teraz pocitam,tak este cca do 150ks ostalo a ktovie kolko uz bolo obratych. Ja som si doniesol ten oberak na palici lebo normalne som nedociahol ani na jeden.
Reagovať na správu
Zaujímavé a to nadivo?
Reagovať na správu
Teraz,ze co je nadivo? Uz dost davno to bolo vedome vysadene na verejnom priestranstve. Nikto to nestriha,nehnoji a asi ani nezalieva. A ani nie je posadene na juznej strane nejakej stavby,celkom dobre ho tam prefukuje.
Reagovať na správu
Orechu sa u teba dobre dari,dozrieva ti tam aj nejake samorode hrozno,ked som dobre kukal,tak mohlo by sa skusit nieco najmrazuvzdornejsie.
Tu tomu sa dari ale je to predsa o 200mnm nizsie.
Reagovať na správu
Ale si ich načesal. Nikto Ťa nekopol do kolena?
Reagovať na správu
Šak sem odvedeu aj 20%DPH deputatem,za zber. Aspon si dzedko skusi zrenie.
Reagovať na správu
Strom dobre nasadil,este su zelene.
Sme k veceru isli pozriet hore zlteho a nijaké rúrky sme nestretli.
Reagovať na správu
Mne chutia, keď sú veľmi zrelé. Ak ich niekam rozložíš (ako hrušky), tak ti ešte dozrejú. O pestovaní, žiaľ, nič neviem.
Reagovať na správu
Posledne dni som nieco precital o hurmi,napr. aj "Odrody s trpkou dužinou, čo nedozrejú dosladka, musia premrznúť buď na strome, alebo krátko v mrazničke, prípadne musia byť 10 až 14 dní v teple, najlepšie v blízkosti zrejúcich banánov či jabĺk, ktoré uvoľňujú plyn etylén stimulujúci zrenie." Tak uz mam aj v sacku s jablkami nejake.
U nas na trhu predava za 25 stromcek,Rosijanku,ze pri Hlohovci sa jej dari ale akeho krizenca vybrat,tak to tazko sa rozhodnut. Aby vydrzal mraz a bol aj chutny.
Tu zas nejaky degustator sa mudri,ze Rosijanka mu najmenej chuti.
http://www.porada.sk/t156352-p23-poznate...
Tak si vyber.
Reagovať na správu
Prave som si dal horalku,po dubakovej prazenici.
Si ich pripomenul,minule som kontroloval v pivnici a uz su nejake makkke. Chvilu pockam a pojdem hurmi koštnuť.
Reagovať na správu
Tak som isiel do pivnice a uz mam aj zjedenu dvojku. Tu v pravo,dole na parutke.
Dobre boli. Na vrchu som vyzeral kruzok a malou lyzickou vyjedol.
Reagovať na správu
To znie ako dozrete skvely ulovok. Uz len kde to pestovat a v akom veku zarodia. No, pride na to.
Reagovať na správu
Ale z jabĺk som dal na víno. Nikto nechce jablká ani zadarmo. Iba keď som naoberal a doniesol.
Reagovať na správu
Toto dobre poznam aj s luskami,ribezlami .... ked poviem,dojdi si zajtra naoberat,tak kazdeho prejde chut na luskovicu,ribezlovy kolac.
Hurmikaki teraz chvilu uz predavaju. Ale nepokaz si chut nezrelym plodom. Lubka vravi,ze uz pred vcerom to trebalo vyhodit a ono az pozajtra bude dobre chutit.
Reagovať na správu
Uvidim ako zvladnu plody dozrievanie. Skusil som urychlit zrenie na niekolko sposobov.
Reagovať na správu
nadhera, tusim to niekedy skusim spravit s jablkami golden delicius, tie maju dost vela cukru
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.