Pečiarka je odborný názov, šampión je ľudový.
Reagovať na správu
Mohla by to byť pečiarka resp. šampión - čo je to isté. Nie je vidno lupene, klobúk je uzavretý - takže ani prípadný prsteň. Fotka nie je jednoznačná. Navyše aj vôňa je dôležité.
Reagovať na správu
Ak to vyrastá z pošvy, bude to muchotrávka. Ak to ale nevyrastalo z pošvy, je to šampiňón. Počkajme si ale ešte na slová odborníkov. Ja osobne by som sa ale podľa tohto riadil a aj riadim.
Reagovať na správu
tak viem, že pečiarka ani v mladosti NIKDY nemá totál biele lupene, sú bledulinko ružové, takže stačí sa pozrieť zdola. Neskôr sú až hnedé, kým muchotrávky aj v starobe majú biele lupene.
Reagovať na správu
Pred par rokmi mi taketo na zahrade tiez vyrastli, v presvedceni, ze su to zampiony naplnili sme klobuciky nejakou syrovo-smotanovou plnkou / presnejsie si uz nepamatam/ a dali piect! Ten smrad ktory sa objavil nas prebral!!! A tak som znova listovala v katalogoch a ajhla: " Varovat by ho měla vůně karbolu a dutý třeň žampionu zápašného" - tak uz viem. Krasny ale nejedly a tiez myslim jedovaty! Skuste jeden povarit vo vode...zapach sa dostavi ak je to on. Ak nie, tak dobru chut.
Reagovať na správu
DAKUJEM za odpovede, snazil som sa dat fotku tych hub ked su uz vacsie, ale ADMIN MI TO VYMAZAL, ZE ZLA FOTKA!! som myslel, ze toto je normalna stranka bez cenzury a svojvole adminov, mylil som sa, tak fotka bola v pohode a aj dost dlhy text k tomu, vymazanmie toho prispevku sa ma skutocne dotklo!
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.